Rädda Tomtebodakoloni

20200530_184206.jpg

1953 anlades Tomteboda koloniförening i Linköping.


I Juni 2020 säger Linköpings Kommun upp arrendeavtalet för alla kolonister, med endast 6 månaders varsel! Utan förvarning men framför allt utan att ge något alternativ att flytta till.

På Linköpings kommun säger man att det är "otillbörligt gynnande av enskild" om man skulle erbjuda ett ersättningsområde.
Man kan tydligen bara flytta en fotbollsplan, men inte en koloni?

I många års tid har Linköpings kommun utlovat ett ersättningsområde, dvs en flytt av nuvarande område, men nu har man plötsligt ändrat sig och ställer 70 familjer på bar backe med sina växter och odlingar av olika slag, utan att ha nånstans att ta vägen.

Det ännu mer märkliga är att beslutet hur järnvägen ska dras, inte är klart förrän april 2021, över hur den verkliga dragningen ska se ut..

- Det är inte fråga om att anlägga ett nytt område, det handlar om att flytta ett redan befintligt område till en ersättningsplats!

Skriv under namninsamlingen för att påverka kommunen ge Linköpingsborna möjligheten att fortsätta odla i Linköping!

Är man tyst får man inte till någon förändring!

 


Tomteboda Koloniförening    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Tomteboda Koloniförening överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook