Permanent radiolicens för Roll FM-radiokanalen

2024_Roll_musta_lighten6.png

Roll FM ansöker om permanent radiolicens – din hjälp behövs också!


När Rundradion Puhe avslutades, finns en radiolicens för en lokal FM-frekvens tillgänglig i Helsingfors. Roll FM har beslutat att delta i ansökningsprocessen som anordnas av Traficom, vilket skulle göra det möjligt för kanalen som älskas av musikälskare att fungera året runt på radiovågor.

"Roll FM har verkat med tillfälliga licenser i cirka nio år och vi har varit verksamma året runt som nätradio i ungefär ett år nu. En permanent licens skulle vara ett naturligt steg i Rolls utvecklingsbåge”, säger kanalens grundare och chefredaktör Ari Rajala.

Att få tillstånd är inte givet, men det kräver mycket arbete, ytterligare finansiering och samarbetspartners. För att påskynda ansökningsprocessen och öka medvetenheten om kanalen startar Roll FM en kampanj genom att samla in namn från fans av kanalen till en webbadress till förmån för ett permanent tillstånd. Beskyddare av kampanjen är kulturikoner M.A. Numminen och Mato Valtonen.

En växande verksamhet kräver också större ekonomiska resurser, så en beskyddarkampanj är på väg att börja för att stödja kanalen.

Efter att Rundradio gett upp specialprogram om till exempel rootsmusik finns det helt klart behovet av en radiokanal inriktad på organisk rockmusik som Roll FM.

”Vår kanal har många vänner både i huvudstadsregionen och utanför den och det kommer ständiga önskemål om permanent radioverksamhet. Jag hoppas att kanalens vänner tar denna gemensamma insats för rullande musik på allvar. Ansökningstiden går ut i slutet av juli, så nu har vi mindre än en månad på oss att visa vår styrka”, vädjar Rajala.

Mer information:

Chefredaktör Ari Rajala - ari.rajala(a)rollfm.fi

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att RollMedia kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Jag ger RollMedia tillåtelse att överlämna den information som jag lämnar på detta formulär till följande parter:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...