Rädda Skokloster Lanthandel

Stoppa rivningen av Skokloster Lanthandel nu!!!!!!

Vi vill ha Skokloster Lanthandel kvar för vår och Skoklosters framtid.

Kommunen har beslutat att riva byggnaden, men beslutet om när detta ska ske är ännu inte tagit. Lanthandeln i Skokloster saknar bygglov. Det tillfälliga lovet har gått ut och ett nytt lov skulle kunna beviljas till längst 2020, men för det krävs omfattande åtgärder i byggnaden.  

Det kostar ca 800 000 för kommunen att renovera Lanthandels byggnad. Snälla kommun, är ni inte rädda om landsbygden och om oss som bor här?

Vi blir bara fler och fler just nu och det är attraktivt att leva här, husen är lätt sålda. Vad händer om ni tar bort något som är så viktigt för oss invånare och inte minst blivande invånare att just välja Skokloster?

Vi måste jobba snabbt och kämpa för att sätta stopp för detta, se till att kommunen renoverar eller fixar en ny lokal till Lanthandeln som ägaren kan få hyra.


Förutom att vi har nära och tillgång till varor, apoteksombud, systembolagetsombud, paketombud och ett fik är det en samlingspunkt centralt i bygden där dom flesta faktiskt bor.

Vi kan gå och ta cykeln till lanthandeln i nuläget. Närhet är viktigt för oss som bor här och för dom som är gamla och sjuka eller inte har något körkort eller annat transportmedel.

Denna insamling kommer att skickas till rätt instans på kommunen.

För mer information om hotet mot Lanthandels framtid se länk nedan.

http://eposten.se/habo/2016/03/31/lanthandeln-ar-i-fara

 

Bild lånad från EP FOTO Birgitta Liinamaa

 

Gör din röst hörd och skriv under du med!

 

Tack för din påskrift!


Cecilia Asplund, boende i Skokloster sedan 2010 och Jenny Ekesand boende i Skokloster sedan 2010    Kontakta namninsamlingens skapare