Rädda Sjöaremossen

När människor undrar vart vi kommer från och vi svarar "Frillesås". Då får vi antingen höra att vi har ett bra bandylag eller så får vi chansen att skryta om att vi har ett bra bandylag. Eller så nämner man att Janne Lucas har gjort en låt om Frillesås. Det är våra bästa ice-breakers vi kan köra när vi träffar människor från andra delar av Sverige. Oftast går det hem. Många känner till Frillesås Bandyklubb.

Sjöaremossens framtid för Kungsbacka kommuns invånare står på spel. Politiker i nämnden för Fritid & Folkhälsa menar att bandyplanen "endast gynnar 23 elitspelare" samt att det är otänkbart att lägga "1,5 miljoner kronor per år på en förening"...på en bandyplan som dessutom ligger "ute i busken". Det finns mycket att kritisera i dessa uttalanden;

Bandyplanen samlar människor i alla åldrar, för friåkning, bandyskola, som publik eller som eldsjäl etc. För att inte tala om de skolklasser som besöker planen för en härlig friluftsdag när tillfälle ges. För det handlar inte bara om en Bandyklubb från 1960-talet. Det handlar om en hel bygd. Oavsett om vi följer bandyn eller spelar bandyn så har vi bandyn med oss. Alla i Frillesås har en anknytning till sporten och det är så vi vill ha det här ute i "busken".

Att hyreskostnaden skulle gynna endast en förening, menar vi är osanning. Det är likt att se ett simhallsbygge som ett direkt föreningsbidrag till Kungsbacka simsällskap, eller bygget av den nya gymnastikhallen som ett direkt bidrag till Tölö gymnastikförening. Nej, dessa kostnader bygger förutsättningar för att kommunen ska kunna fortsätta utvecklas som en stark föreningskommun. Och en föreningskommun bör inte begränsas till centralorten, kommunen är större än så.

Vi som står bakom namninsamlingen är en grupp föräldrar, syskon, sportentusiaster, elektriker, VVS-montörer, förskolepedagoger, studenter mm, som samlas under föreningen Frillesås Friendships paraply.

Håller du med oss? Skriv under denna namninsamling, så visar vi gemensamt att Sjöaremossen gynnar fler än 23 elitspelare.


Kevin Broberg, Frillesås friendship    Kontakta namninsamlingens skapare