Rädda Rösebo skola - Vänersborgs äldsta skola

rösebo.JPGVänersborgs kommun har som förslag att lägga ner Rösebo skola för att spara pengar. Vi  är emot detta förslag och med denna namnlista vill vi förhindra nerstängningen genom att visa hur viktig skolan är för väldigt många männsikor.

Skolan är inte bara viktig för alla med barn i skolålder, utan för alla i närområdet. Skolan bidrar till att barnfamiljer flyttar hit och till en levande landsbygd.

Rösebo skola är Vänersborgs äldsta skola, 137 år gammal. Det är en välfungerande och populär skola, en trygg skola för de yngre barnen i en lugn miljö i barnens närhet. Skolan är nyrenoverad, en renovering för flera miljoner blev klar för ca tre år sedan.

Kommunens argument för att lägga ner Rösebo skola är för att spara pengar. Men troligen kommer inga pengar värt att prata om sparas. Efter renoveringen kommer kostnaden för lokalhyra finnas kvar i många år till. Kostnaden kommer istället flyttas till en annan nämnd. Kostnaden för personal, skolskjuts och dylikt kommer finnas kvar även om barnen flyttas till en annan skola. 

Rädda Rösebo skola - för barnens framtid och för en levande landsbygd.

 Artikel ttela 08-10-2020

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Martin Deréhn överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook