RÄDDA MUSIKEN I ORSA FÖRSAMLING

Kyrkorådet i Orsa har lagt ett förslag på att spara in 50% av en kantorstjänst i Orsa församling, något som skulle drabba hela musikverksamheten.

Musik skänker tröst och styrka både till den som sjunger och den som lyssnar och är därmed ett viktigt inslag i t ex gudstjänster.

Idag finns flera musikverksamheter inom Orsa församling - allt från babysång till stora konsertarrengemang med Orsas körer och etablerade musiker.

Två kantorer (kyrkomusiker) delar på körverksamheterna som är en ovärderlig terapi för många personer och studier visar även att just körsång ökar serotoninnivåerna i kroppen, alltså "må-bra-hormonerna".

Den ger fysiska effekter i form av mer energi, djupare sömn, kroppslig av- spändhet samt bättre hållning. Den påverkar också känslolivet, och genom att den öppnar upp för olika känslouttryck kan körverksamheten fungera som en själslig terapi.

I vår stressade värld, och speciellt i dessa virustider då många känner sig ensamma, är sången, musiken och gemenskapen extra viktig. 

Genom att skriva under denna namninsamling kan vi tillsammans uppmärksamma Kyrkorådet och visa att vi Orsingar, som på många sätt har musiken i blodet, inte accepterar ännu en ekonomisk kapning som drabbar den lilla människan. 

Tack på förhand 

 

Här kan ni läsa mer om dettahttps://www.siljannewsnorr.se/orsasajten/orsa-forsamling-tvingas-minska-antalet-anstallda/

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Sångglädje överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook