RÄDDA KV. GALTEN I LUND. Lundapolitiker – dra tillbaka detaljplanen för kv. Galten vid Mårtenstorget! Gör ett nytt förslag på detaljplan som tar hänsyn till lundabornas åsikter nedan.

104413005_3336622159689795_8392694084798079304_o_kopia_3.jpgSkärmavbild_2020-10-06_kl._15_.52_.09_.pngIMG_3885_liten_kopia.jpgIMG_4132.jpgTill Stadsbyggnadskontoret i Lunds kommun:

Många lundabor känner stark oro inför den pågående planeringen av kvarteret Galten i Lund. Det nu aktuella förslaget till detaljplan våldför sig på den medeltida bebyggelse-, kvarters- och gatustrukturen och riskerar att skada hela kulturmiljön. Jag tycker att den föreslagna detaljplanen för kvarteret Galten är oacceptabel. 

12-våningstornet

Det höga huset på 12 våningar (40m) är för högt och passar inte in i Lunds stadsbild. Husen i Lunds innerstad ska aldrig vara högre än fem våningar. Bostäderna i kv. Galten bör fördelas jämnare över hela kvarteret. Lund behöver inte heller ytterligare en stor biograf. Bygg istället både hyres- och bostadsrätter samt gärna seniorboende och bygg klassiska stadskvarter.  

Shoppinggallerian

Jag tror inte att en shoppinggalleria behövs. Butiker bör vända sig mot gatan.

Det nergrävda parkeringshuset

Kostnaderna för kommunen med de arkeologiska utgrävningarna för parkeringsgaraget är för stora. Garaget kan kosta kommunen upp till 70 miljoner men inte ge tillbaka några intäkter. Behåll Mårtenstorget som nu!

Vårfruskolans skolgård

Vårfruskolans elever får sin skolgård drastiskt minskad och instängd av höga hus. Kompensationen med en skolgård på betongtaket 4 m över busstationen är orimligt och barnfientligt.

Bygg i lundaskalan med hänsyn till stadens historia och stadsbild

Jag tycker också att kvarteret Galten ska bebyggas, men detta ska ske på ett varsamt sätt. Jag vill ha tillbaks gatorna, med hus på båda sidor.

Alla äldre hus i kvarteret ska bevaras. 

Alla äldre hus i kvarteret ska bevaras, inte bara husraden mot Mårtenstorget. Den låga, äldre stadskärnan är Lunds största tillgång både för invånarna och för besökare.

Gör om detaljplanen och gör rätt!

 


ARG - Aktion Rädda Galten som är en grupp inom den politiskt obundna föreningen AFSL. Följ oss på facebook och bli uppdaterad.    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att ARG - Aktion Rädda Galten som är en grupp inom den politiskt obundna föreningen AFSL. Följ oss på facebook och bli uppdaterad. kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...