Rädda Hovings malmgård

Hovings malmgård vid Hammarby Sjö förfaller. Detta är en skandal. Huset och trädgården är unika och av Stockholms stad kulturmärkt fastighet. 

Den vackra malmgården, dess trädgård och omgivning bär på en rik industri- och personhistoria. I huset bodde och verkade Lars Johan Hierta, Aftonbladets grundare, en av Sveriges främsta entreprenörer och publicister. Här låg Liljeholmens Stearinfabrik, också Hiertas företag, i 130 år - en  av många kända industrier kring Hammarby Sjö.

Malmgården minner om en epok i Stockholms företagshistoria och är ett arkitektoniskt smycke, men står nu tom. Upprustad kommer den till glädje för många, t.ex. som stadsdelsgård. Malmgårdens trädgård är en omtyckt grön oas i området och ska bevaras. 

Vi kräver att Einar Mattsson AB som äger malmgården, och Stockholms stad snarast finner en lösning, så att förfallet hejdas och Hovings malmgård bevaras i enlighet med gällande lag!

 Vi som undertecknar detta upprop kräver att malmgården snarast rustas upp och bevaras för framtiden.


Inger Johansson, Sjöstadsguiden samt Sjöstadens Hembygdsförening    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Inger Johansson, Sjöstadsguiden samt Sjöstadens Hembygdsförening överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook