Rädda danssalarna på ShoppingcentretVi dansare är väldigt oroliga över hur det kommer bli med dansen Ht 2024. Våra politiker i Strömstad har beslutat att vi inte får vara kvar på Strömstad Shoppingcenter.  De har bestämt att dansen ska flytta till Aulorna på gymnasiet respektive Strömstierna. Vi har dansat sen vi var små och flyttat hela 8 ggr, vilket skapar oro.

 

Vi har dansat i Aulorna innan och det har inte varit bra. Gymnasiets Aula är en teatersal som kommer kosta mycket att ändra om , golvet är från 1994 det finns inga omkläningsrum , den är inte anpassad för små barn då de kan komma åt osäkrad teknik, fallrisken är hög pga branta trappor och en hög scen utan räcke. Speglar saknas. Strömstierna har heller inga omklädnings rum, det är kallt och ventilationen är dålig. Den tänkta ingången är opraktisk och inte tillgänglighetsanpassad. Aulan i sig är inte en optimal träninglokal för barn då läktaren är hög men räckena låga och inbjudande att klättra i och stolarna utgör en klämrisk. Vi behöver två dansalar i anslutning till varandra med rätt utrustning på en trygg plats för oss dansare för att fortsätta trivas och växa. Vi är oroliga för vad som kan hända om någon plötsligt skadar sig då det på kvällstid inte finns någon annan vuxen än läraren i byggnaden som kan hjälpa till.

 

Vi har under de senaste åren haft en fantastisk tid på Shoppingcentret. Vi har stora fina salar med möjlighet att samarbeta med flera grupper samtidigt både med äldre och yngre, vi har fått en helt annan sammanhållning efterson vi kunnat lära känna varann på ett helt nytt sätt. En annan stor fördel men vår nuvarande plats är att vi kan gå direkt från skolan till dansen. Vi har också möjlighet att äta och göra läxor tilsammans, det finns alltid någon där om man behöver hjälp eller bara vill prata. Många i dansen har eller har haft bekymmer med psykisk ohälsa och tackvare att vi hittat en plats att samlas på och att vi fått en bra samhörighet har många vågat öppna upp sig och pratar om sina bekymmer vilket också har gjort att vi kan förstå och hjälpa varann på ett helt annat sätt än innan.

 

Dansen är inte bara en idrott. Den är även en konstform med många positiva hälsoeffekter. Det finns mycket forskning på att regelbunden dans har bra effekter på psykisk ohälsa hos tonårstjejer. Många av oss dansare överväger att sluta dansa om vi skall börja flacka runt igen, det blir inte hållbart i längden, varken för oss eller våra danslärare.

 

Tyvärr kommer nog dansen bli hårt påverkad av detta, fler kommer söka sig bort när det bli dax för gymnasieval då det blir mer aktuellt att gå Estet för att kunna komma vidare med dansen. Flera av oss äldre som dansar nu har medvetet valt att gå gymnasiet hemma för att vi haft möjligheten att kombinera studier med att kunna dansa på hög nivå, på bra tider och i fantastiska lokaler.


 

 

//Fördjupningsgrupp 2kulturskalan2.jpg


Freja Simonsson Dansare    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Freja Simonsson Dansare lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...