Rädda båttrafiken till HUVUDSKÄR 2021 !

När Waxholmsbolagets turtabell för våren 2021 publiceras kommer HUVUDSKÄR inte längre att trafikeras. HUVUDSKÄR, som är en pärla i det yttre havsbandet i Stockholms skärgård, kommer inte längre att kunna nås med allmänna kommunikationer. Skärgårdsstiftelsen erbjuder boende på ön i olika former för nästan 40 personer per dygn. Under helgerna har även besökande kunnat ta sig ut för att njuta av friden och stillheten i det yttre havsbandet. Under pandemin året 2020 har beläggningen på boendena varit 100 % och helgerna välbesökta.  

Genom region Stockholms beslut kommer HUVUDSKÄR inte längre kunna nås med allmänna kommunikationer från och med 2021. Ön kommer att endast var tillgänglig för de som har egen båt eller har råd att anlita en taxibåt - tur och retur.  

Du som vill att HUVUDSKÄR ska trafikeras även under 2021 och framåt är välkommen att skriva under vår namninsamling senast den 30 januari 2021. Därefter kommer namnen att lämnas in till ansvarig politiker och tjänsteperson på region Stockholm samt till ansvariga på Waxholmsbolaget.   

huvudskar_havsband.jpg


Agneta Sundberg ledamot i Skärgårdsstiftelsen    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Agneta Sundberg ledamot i Skärgårdsstiftelsen överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...