Protestlista mot Jönköpings kommuns uppsägning utav det lokala avtalet kring jour!

Arbetsgivaren, Jönköpings Kommun, har sagt upp det fördelaktiga lokala avtalet kring jour inom funktionshinderomsomsorgen. Konsekvensen blir att vi medarbetare som arbetar jour får sämre arbetsförhållanden samtidigt som det är ett kliv bakåt utifrån jämställdhet i ett redan kvinnodominerat yrke. 

Konsekvensenerna

Medarbetarna som arbetar jour kommer att få arbetar mer än sin tjänstgöringsgrad. 
Ex. på en 6 veckors period så innebär det att personalen behöver arbetar ytterligare en arbetsdag. (cirka 70h/år mer än idag).

Arbetsgivarens attraktivitet minskar vilket försvårar rekryteringsmöjlighetererna. Detta påverkar i förlängningen medarbetarnas möjlighet till semester. 

Medarbetarna kommer behöva spendera mer tid på arbetsplatsen utöver sin tjänstgöringsgrad vilket påverkar återhämtning, vår tid med familj och vänner.

Genom att skriva under på denna lista hjälper du oss att lyfta detta uppåt så vi kan hitta en bättre lösning tillsammans med vår arbetsgivare. 

Arbetsgruppen Bilaga J

Susanne Skoog, Jenny Ståhlkrantz, Jennie Petterson och Monica Andreasson & Catrin Wiking

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Susanne Skoog överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...