Protest mot sämre kollektivförbindelser mellan Skogome/Lillhagen/Aröd och centrala Göteborg! 

Vi är medborgare som protesterar mot förändringen av busslinje 52. Buss 52 kommer fr.o.m. 12 juni och tills vidare att köra sträckan Linnéplatsen - Guldheden - Korsvägen - Heden och omvänt. På Hisingen startas nya linjen 42 som ska köra sträckan Skogome - Hjalmar Brantingsplatsen. 

Varför är detta dåligt? 

  • 52:an är vanligtvis en välfylld buss (innan Covidpandemin) och en överväldigande majoritet av resenärerna fortsätter in till stan. Att behöva byta på Hjalmar är verkligen en försämring för de som använder kollektivtrafik med tanke på det kaos som redan finns vid denna knutpunkt vissa tider på dygnet. Detta kommer att förvärras när alla från Skogome/Lillhagen/Aröd behöver gå av där och byta buss.
  • En stombuss direkt in till centrum är nödvändig för att dels få folk att tycka kollektivtrafik är attraktiv och att de som har bil, lämnar den hemma. Det är inte bra för miljön om fler väljer bil. 
  • Ur ett trygghetsperspektiv är ett byte vid Backaplan kvälls- och nattetid inte är heller att rekommendera, framför allt inte för ungdomar.
  • Skogomeanstalten ska byggas ut och kommer troligen att få flera anställda som behöver använda kollektivtrafik. Samtidigt finns det många arbetsplatser kring Aröds industriområde som behöver pendlingsmöjligheter.
  • Skogome, Lillhagen och S:t Jörgen är stadsutvecklingsområden där det just nu byggs 100-tals nya lägenheter. Befolkningsunderlaget på norra Hisingen kommer öka markant under de närmsta åren. Ett område som är under expansion behöver MER kollektivtrafik och BÄTTRE linjedragningar, inte tvärtom. 

Vi ber Västtrafik och regionens trafikplanerare att tänka över sitt beslut kring denna försämring och låta Skogome/Lillhagen/Aröd få behålla en busslinje med en körsträcka som sträcker sig in till en central del av staden och med en passande turtäthet så att det inte blir för mycket trängsel.

Skriv under om du håller med och sprid gärna namninsamlingen!

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Lisa Rosengren lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...