Örekilsparken Munkedal

Detta är ett förslag på förbättringar till örekilsparken som den är idag.

Nyligen fick parken ett jättefint utegym som varit efterlängtat och nu uppskattat av många. Parken har även fått ett lyft i miljön runtom. Fina gräsytor, träd, parkbänkar och utegrillar. Den har verkligen blivit fin!

Dock är det några delar som skulle behövas fixa. Då jag nu är mammaledig med mitt andra barn mitt i en rådande pandemi valde jag att starta en föräldragrupp online. Tänkte att det måste vara mer än jag som saknar bland annat barnvagnspromenader? Vi blev på kort tid väldigt många och är efter tre månader mer än 60 personer. Vi träffas minst en gång i veckan och parken har blivit ett solklart val av plats, då vi lätt kan bli en del och behöver hålla avstånd.

Nu kommer jag till önskemålen:

1.       Då de flesta av oss har barn i åldrarna 0-2 år så skulle det behövas en del som passar de minsta. En mindre klätterställning med trappa, ramp, bro och rutschkana etc. där de får öva upp sin motorik och upptäcka sin kropp när de ska ta sig fram och upp.  Det är viktigt att man redan som liten kan få känna sig självständig och ”duktig".

2.       Under vårens träffar så har det blivit allt mer påtagligt med solens strålar. Ingenstans i hela parken finns möjlighet till skugga för våra barn och barnvagnar. Att inte ens kunna komma undan en stund för att ta en fika blir väldigt jobbigt för alla parter. Det skulle uppskattas om man kunde få dit en pergola/paviljong utan väggar, bara ett tak. Detta skulle även skydda vid regn! Som det är nu så ställs barnvagnar på de få platser med skugga som finns på lekplatsen. Det blir snabbt trångt och det hindrar de äldre barnen från att leka fritt.

3.       Ett staket/stängsel runt dammen som byggts i närheten av lekplatsen. Vattnet är väldigt lockande att springa till som barn och kasta stenar i. Inte lätt att slappna av med vatten så lättillgängligt nära lekplatsen.

Det finns mycket inspiration att hämta från våra grannkommuner som en efter en rustar upp sina lekplatser, då oftast med ett bra tema som känns igen av barnen. Till exempel som Trollhättans skrot-nisse och macken och Lysekils Bamseinspirerade. Nyligen fick Ljungskile ett lyft i deras lekplats och Uddevalla har en stor fin lekplats som passar alla åldrar. Som det är idag vet jag många som väljer att åka till våra grannkommuner med familjen för att besöka en lekplats. Vore det inte underbart att få invånare i andra kommuner att besöka vackra Munkedal och örekilsparken istället?

Lekplatsen i parken är den största och den enda som inte ligger mitt i ett bostadsområde eller på ett skolområde här i Munkedal. Så det vore väldigt bra om den kunde göras om lite så den blir lämplig för hela familjen.  

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Sandra Siversson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...