Öppna nöjesparkerna - för ett ansvarigt sommarlov

Låt nöjesparkerna öppna - för ett sommarlov med ansvar!

Sveriges nöjesparker har tagit fram detaljerade planer för hur man ska kunna öppna på ett säkert sätt. Nöjesparkerna har rutiner för att kunna hantera gäst-flöden - och personal som kan ansvara för att gästerna håller avstånd. Nöjesparkerna har stora ytor, till största delen utomhus. 

Ett beslut att inte låta nöjesparkerna öppna för fler än 50 personer under sommaren (22 juni) kan möjligen ha ett symbolvärde mot omvärlden, men kan inte ses som en del av en medveten nationell strategi.  Förbudet mot fler än 50 personer gäller inte badplatser och parker (DN, 22 maj) och inte heller ett inomhus shoppingcentrum som Nordstan. 

Vart ska sommarlovslediga ungdomar ta vägen i sommar? Kanske Nordstan och andra gallerior får vara träffpunkt i stället för Liseberg och Gröna Lund.  Virus bryr sig inte om organisationsformer. Vi uppmanar därför myndigheter och regering att se över regler så att man inte silar mygg och sväljer kameler. Att öppna nöjesparker kan faktiskt vara ett mer ansvarigt beslut än att hålla dem stängda.

Låt nöjesparkerna öppna - för ett sommarlov med ansvar!

Här kan du läsa den insändare som vi skickade till DN häromdagen.

https://www.dn.se/insandare/lat-aven-svenska-nojesparker-oppna/

Genom att gå med i facebook gruppen nedan så blir det också enkelt att bjuda in fler och sprida namninsamlingen brett. 

https://www.facebook.com/groups/1692035474296758/?ref=share

Med din namnunderskrift så hoppas vi på att kunna påverka regeringen och att de ska ändra sitt beslut om att inte undanta nöjesparken från förordningen.


Det är inte bara jättarna som Gröna Lund, Liseberg och Skara Sommarland som inte får lov att öppna utan även de mindre parkerna som såklart lider än värre av att inte få lov att öppna.

 

________DN; 22 maj “Förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer gäller inte badplatser, parker och bassänger. Därför kommer det inte att göras några inspektioner av Smittskydd Stockholm, hur fullt det än må vara på en badplats en varm helgdag.” https://www.dn.se/sthlm/smittskyddslakaren-om-fulla-badplatser-ga-nagon-annanstans/DN, 22 juni:


För diskussion finns även facebook gruppen på följande länk:

https://www.facebook.com/groups/1692035474296758/?ref=share

2DF10289-786A-41C0-8188-E4F79AAE310A.png


Christopher Carlsson    Kontakta namninsamlingens skapare
Facebook