Nej till tvångsdelad föräldraförsäkring

Svenska folket har i decennier sagt NEJ till mer tvångskvotering av föräldradagarna. Trots det återupptar nu regeringen sitt arbete med att försämra föräldraförsäkringen ytterligare. De förväntas vara klara med ett förslag inom några veckor.

Om det går igenom så kommer det att minska många barns tid drastiskt i en förälders vård. Många små kommer att tvingas till en separation från sin primära trygga anknytingsperson, vare sig de är mogna för det eller inte. Vare sig amningen är avslutad eller inte. Statens behov av arbetskraft och fler småbarnsföräldrar som springer allt fortare, allt tidigare, i ekorrhjulet går med regeringens politik före det lilla barnets behov av tid med sina föräldrar. 

Familjer är olika och har olika förutsättningar och då går det inte att försöka tvinga in alla i en och samma mall där enda målet ska vara att båda föräldrarna ska vara så lite med barnet som möjligt och arbeta så mycket som möjligt. 

Det finns ingen anledning att vi ska arbeta som mest, när barnen behöver oss som mest. Vi har bara ett liv och det går inte repris. De familjepolitiska ramarna ska stötta föräldrar att välja den bästa lösningen för sina barn, inte styra dem att göra det som är bäst för staten.

Vi säger nej till tvångsdelad föräldraförsäkring.

baby-2923997_640.jpg
Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Madeleine Lidman överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook