Nej till nedskärningar av Kvinnohuset - ja till mer resurser!

I mars 2022 har styrelsen för Kvinnohuset i Västerås tvingats meddela medarbetarna att en tredjedel av verksamheten, och antalet anställda, behöver dras ner. Detta på grund av minskade bidrag från staten.

Hur kunde det bli så här när regeringen i september 2021 skickade ut ett pressmeddelande och talade om stabil och ökad finansiering till tjej- och kvinnojourer?

Föreningen har tidigare försökt lägga konstruktiva förslag till Västerås stad för stabil finansiering för att säkra och ge kontinuitet till tjejjourens utåtriktade arbete. Ett arbete som består av att förebygga, stärka och informera tjejer om deras rättigheter och möjligheter till stöd. Det resulterade i en kort dialog och sedan stängdes dörren för fortsatta samtal. 

Vi önskar, utifrån det nuvarande läget, åter öppna upp för samtal och satsningar genom denna namninsamling för att säkra stöd och förebyggande arbete för tjejer, kvinnor och barn.

Skriv under denna namninsamling om du inte heller vill se nedskärningar av Kvinnohuset i Västerås och om du säger ja till mer resurser för att bibehålla och utveckla denna viktiga verksamhet. 


Elin Hedén, Föreningen Kvinnohuset i Västerås    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Elin Hedén, Föreningen Kvinnohuset i Västerås lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...