Nej till förskoleavgift och fritidsavgift för juli i Göteborg

Skärmavbild_2019-08-28_kl._20_.12_.03_.pngFörra hösten togs ett beslut att föräldrar i Göteborg skall betala förskoleavgift även för juli när förskolan är stängd. Föräldrar har inget annat val än att ha sina barn hemma i juli, men det hjälps inte för nu ska alla betala ändå, annars förlorar man sin plats.

Information om den nya förskoleavgiften för juli månad skickades aldrig ut till Göteborgs föräldrar så de flesta vet inte ens om att de skulle betala en avgift för både förskola och fritids. Dessutom missade förskoleadministrationen att skicka ut fakturor för juli månad på grund av direkt felaktig information i kommunfullmäktiges beslutsunderlag.

Med hänvisning till samma text är det inte heller säkert att Göteborgs stad har rätt att ta ut en avgift. I bilagan till det formella beslutet står det nämligen följande: ”Avgift betalas från den dag platsen står till förfogande. Juli månad är avgiftsfri.”

 

Nu väljer Göteborgs stad att skicka ut dubbla fakturor i mitten på september för en tid som förskolan och fritids har varit stängd och de flesta föräldrar har tagit ledigt för att ta hand om sina barn. Detta är inte okej och borde bestridas!

Detta gäller även fritidshem.

Skriv under och dela namninsamling, varken avgiften eller förfarandet är ok.

Källa: https://www.expressen.se/gt/kommunens-miss-foraldrar-kan-slippa-forskoleavgift/

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Emma överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook