Namninsamling för Jimmy Johanssons rättigheter till ett värdigt liv.

Jag heter Jimmy Johansson och jag är 34 år gammal. Jag har bott nästan hela mitt liv i Kärra, på Hisingen i den vackra staden Göteborg. Många av er som läser detta kanske känner mig eller någon i min familj. Kanske vet ni vem jag är och kanske har ni sett mig eller hört om mina funktionsnedsättningar. Ni som känner eller vet vem jag är kanske förstår och inser hur viktigt det är för mig att få stöd i min vardag. Med hjälp av min mamma ska jag försöka förklara för er allihop hur livsavgörande detta faktiskt är för mig.

Jag har insatsen personlig assistans. Där med har jag under mina 34 år kunnat leva med min familj, precis så som de flesta andra människor gör i dagen samhälle. Insatsen har jag fått igenom beslut enligt Lag Om Särskilt Stöd (LSS) , beslutet togs av SDF Norra Hisingen eftersom att jag tillhör de personer som befinner sig inom denna lagen på grund av mina funktionsnedsättningar.

Jag fick en hjärnblödning under mitt första levnadsdygn, detta gav mig nedsatt intelligens både kognitivt, motoriskt och socialt. Jag har nedsatt förmåga i ben vilket gör att jag går väldigt sakta med hjälp av rullator och har även andra hjälpmedel. Jag har även en shunt inopererad. Jag är opererad 30-40 gånger och har svävat mellan liv och död ett flertal gånger.

Mina funktionsnedsättningar försämras ständigt och nu har SDF Norra Hisingen tagit ett nytt beslut om att jag inte lägre har rätt till insats. Detta trots att jag inte förbättrats, snarare försämrats. Beslutsfattarna anser nu att jag ska klara mig helt själv i vardagen.  

Detta betyder att jag blir utan min insats personlig assistans vilket blir förödande för mitt liv, min trygghet och min livskvalité. Jag kan inte klara av mig hygien själv, jag kan inte köpa eller laga mat själv, jag kan inte ens gå ut ensam. Ibland blir jag även väldigt sjuk av shunten jag har inopererad och är då i stort behov av tillsyn. Jag öskar stöd i denna namninsamling gentemot de tagna besluten av SDF Norra Hisingen och jag kräver att jag ska få behålla minna assistent timmar. Jag har samma rätt som alla andra till ett bra och värdigt liv.  

Vi stöttar Jimmy Johansson i denna kamp och ska tillsammans kämpa för hans rättigheter.


Susann Bäckström    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Susann Bäckström överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook