Namninsamling för badhus i Löddeköpinge. Du stödjer vår namninsamling för badhus/simhall i Löddeköpinge.

Badhus i Löddeköpinge  

I Löddeköpinge har det funnits badhus i mer än 40 år. På Tolvåkerbadet finns en stor och framgångsrik simklubb och många dagliga besökare som simmar med skolan, motionssimmar, vattentränar, går på simskola mm. Badhuset här har 90 000 besökande varje år.

Genom det politiska beslutet att endast ha ett badhus upphör all verksamhet för både simklubb och för invånarna i Löddeköpinge. Detta beslut är ett stort steg bakåt. Kommunens politiker har inte lyssnat på utan kört över invånarna i Löddeköpinge.

Konsultrapporten kommunen köpte in för att bla utreda nya badhuset(en)s placering, visar på att det var lämpligast på någon av de befintliga platserna, Tolvåker och Viken. Detta var väl förankrat med det underlag som konsulterna presenterade.  

Stationsstaden kom endast på tal under en workshop från en av politikerna. Inget beslutsunderlag till denna placering finns att begära ut, då allt klassades som arbetsmaterial och inte omfattas av offentlighetsprincipen. Det finns inga undersökningar som kommunen har gjort som pekar på att Stationsstaden var den bästa platsen.

Vi kräver att styret visar på vilket beslutsunderlag de hade för att placera 290 miljoner av våra skattepengar på annan plats än det som ansågs lämpligt i "konsultrapporten."

Kävlinge kommun har politiskt antagna övergripande mål att medborgarna ska ha inflytande, att medborgarna ska ha en meningsfull och utvecklande fritid och en hållbar och hälsosam miljö. Dessa mål kan går inte att uppnå utan att politikerna lyssnar på invånarna i Löddeköpinge. Tolvåkerbadet har en stor betydelse för att invånarna i Löddeköpinge ska ha en meningsfull och utvecklande fritid. Miljömålet kan inte heller uppnås på grund av politikernas beslut vilket leder till ökade transporter och därmed större miljöpåverkan.

Vi kräver att kommunens politiker lyssnar på oss i Löddeköpinge och renoverar befintligt badhus eller bygger en ny simhall här.  

Löddeköpinge  

Kerstin Lindström

Henrik Forsbäck                      

 


Kerstin Lindström    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Kerstin Lindström lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...