Maskörer! Motion om tillhörandegrupp i facket och reglering för lön för maskdesign!

Vi kommer skriva en motion till årsmötet i avdelning 115 i fackförbundet Scen och film och sedan ett yrkande till avtalsrörelsen om att vi vill att vi maskörer, perukmakare, frisörer och maskdesigners inom fackförbundet Scen och film ska byta yrkesavdelning från ljus/ljud/mask/video-avdelningen till Scenografer/kostymdesigner-avdelningen. Vi tror att den avdelningen kommer kunna driva våra frågor bättre, eftersom yrkena i den avdelningen jobbar mer likt oss än ljus, ljud och video.

Vi kommer även skriva en motion/yrkande om reglering för ersättning för maskdesign som tillsvidareanställd maskör.

I dagsläget är detta inte reglerat från facket, så arbetsgivare runt om i landet har väldigt olika syn på om detta över huvud taget är något vi ska få betalt för. Vissa tycker till och med att vi redan får betalt för detta, fast det är något dom lagt till i våra arbetsbeskrivningar i efterhand. 

Vi vill att det ska finnas en reglering som möjliggör för oss att få ersättning för denna arbetsuppgift för fastanställda maskörer, då det i nuläget endast går att ta betalt för maskdesign om du frilansar.

Ni som är medlemmar i Scen och film, och håller med om dessa punkter, skriv under!


Elisabeth Karlsson, maskör, perukmakare och maskdesigner    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Elisabeth Karlsson, maskör, perukmakare och maskdesigner kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...