Malmö Universitet, minska smittorisken för Corona!

27/10 kom det skärpta allmänna råd för Skåne län, och följande är ett utdrag från folkhälsomyndighetens hemsida:

 

  • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Resor som inte går att undvika – till exempel till ett arbete där man verkligen måste vara på plats – kan alltid genomföras.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Smittskyddsläkaren i Skåne betonar att det viktigaste är att undvika idrottsträningar, matcher, cuper och tävlingar, särskilt sådana som drar deltagare från andra regioner.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

 

Sedan har vi en planerad tentamen i Endimentionell Analys som fortfarande ska äga rum så vitt vi vet här på Malmö Universitet. På denna tentamen kommer det förmodligen vara runt 50 personer. 50 personer man inte känner, och 50 personer vars hälsa Malmö universitet vet inget om. Tack vare Corona-situationen är det många som verkligen har kämpat hårt mot att inte bli smittade. Detta kan varit av personliga skäl eller för allmänhetens bästa. Att Malmö universitet inte tagit sitt ansvar mot allmänhetens bästa är oacceptabelt och visar på stor hänsynslöshet. Den egentligen enklaste lösningen vore då att få genomföra tentamen digitalt som större majoriteten av alla tentor är just nu.

Skriv under och stöd oss!


Malek Abdul Sater    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Malek Abdul Sater överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook