Lösning - JA, MORD - NEJ!

Hej , jag skriver till ER, mina svenska vänner, på detta sätt eftersom jag anser att det är mitt ansvar att upplysa om detta som just nu pågår – i flera av Europas länder - särskilt nu när man planerar ändringar av lagen om skydd av djur i Bosnien och Hercegovina. Sist var det Rumänien.

Varje dag hör man från medier att dessa länder inte kan klara av alla hemlösa hundar.
De flesta skriver om hur alla hemlösa hundar borde DÖDAS, SKJUTAS, UTPLÅNAS. De använder ord som "euthanasia" för att på ett trevligt sätt faktiskt säga - mord, massaker, förgiftning. Eftersom problemet är så eftersatt att det inte finns någon annan lösning än att döda alla hundar i landet. För att sedan gå vidare till att utbilda medborgarna till hur de borde beter sig när de köper eller redan har ett husdjur.

Djurälskare och motståndare till den nya lagen försöker på alla sätt få människor att öppna ögonen och titta på problemet från ett annat perspektiv. De överklagar till myndigheter och behöriga organ; för att först utbilda medborgarna och införa lagar, regler och sanktioner för vårdslösa medborgare som lämnar sina husdjur och skapar verkliga problem. Men politikerna tror att det är bättre att skjuta av hemlösa hundar, spendera miljoner EURO på att döda oskyldiga och friska hundar. Men har man löst det långsiktiga problemet med hemlösa hundar?

Svaret är enkelt - det är enklare att döda alla hundar än att få människor att börja betala böter när de lämnar djuren eller straffa dem på något annat sätt.

Jag vill därför skapa en namninsamling och skicka till den Bosniska ambassaden i Stockholm. De lyssnade på oss när vi protesterade i somras i samband med JMBG (när nyfödda bebisar inte fick personnummer). Vi måste vara röst för de som själva inte har valt att hamna på gatan, våra bästa vänner som förtjänar ett bättre liv än att möta en plågsam, långsam död i en snara eller av förgiftning. SE FILMEN NEDAN - OBS KÄNSLIGA BILDER OCH FÖRHÅLLANDEN!


Tack SNÄLLA för att ni stödjer VÅRT arbete för utsatta djur och människor!!

Texten är delvis översatt från denna tidningsartikel:http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-izdvojeno/11329-pria-koja-e-vas-dirnuti-do-suza-nakon-to-je-izbaen-na-ulicu-max-danima-tuno-cvili-ispred-gazdinog-doma-foto.html
Här finns en film om situationen (tal serbokroatiska, text engelska):http://www.youtube.com/watch?v=Gi1auXIWrxc