Lidingöföräldrar positiva till dragshowartister och enade MOT hatet!

Sluta sprida hat genom att använda våra barn som brickor i ert politiska spel, det är vårt ansvar att uppfostra våra barn, inte ert.  

Nej, föräldrar på Lidingö har INTE stoppat dragshowartister på förskolan. Tvärtom, vi är en stark majoritet av de berörda föräldrarna på Lidingö som i allra högsta grad backar projektet. Men lokalpolitikern Christer Mohlin (M) har blandat sig i och drivit sin egen agenda, ett verkligt hot mot demokratin.  

I veckan har nyheten gått ut i landets medier att ”Föräldrar stoppar dragartister på förskolor på Lidingö”. Det är inte sant. Det är tvärtom en ren och skär lögn. Vi är en översvallande majoritet som är positiva till initiativet. Låt oss komma till tals! 

 

Vad är det då som egentligen har hänt?  

Jo, inför vårterminen har Torsvik och Hersby förskola på Lidingö tagit initiativet till ett samarbete med teatergruppen ”Bland Drakar och Dragqueens” för att skapa en ny, gemensam föreställning där barnen är medskapare. Det är barnteater med professionella dragshowartister. Det handlar inte om könsidentitet eller sexuell läggning överhuvudtaget utan syftar till att väcka läslust, inkludera barns eget skapande och stärka dem genom att förmedla att alla är bra precis som de är.   

 

Varför har förskolorna tagit detta initiativ?

Jo, för att ”Bland Drakar och Dragqueens” är fantastiskt duktiga och populära. De är en av Sveriges största teatergrupper för barn, unga och vuxna, som har sålt ut både Konserthuset, Folkets hus och parker och Unga Klara. Deras föreställningar efterfrågas av förskolor och bibliotek i hela landet och är väldigt populära. Vi är många på Lidingö som har sett fram emot detta samarbete.  

Men efter att informationen om samarbetet gick ut till oss föräldrar framkom att ett fåtal vårdnadshavare reagerat negativt. Hur många? Jo, mindre än en handfull av över hundra vårdnadshavare. Alltså en försvinnande minoritet. Majoriteten ville ha detta och därför drevs det igenom - så funkar det i en demokrati.  

Men denna icke-fråga har blivit ett politiskt slagträ. Det visade sig nämligen att Lidingö Stads lokalpolitiker Christer Mohlin (M) försökte påverka projektets framtid genom att gå ut i media och få det att framstå som att många av oss föräldrar protesterat. Men han undvek att svara på frågan hur många kritiska röster det rört sig om. I Dagens Nyheter säger han: “Det är flera. Men det spelar egentligen ingen roll. Det här är ingen omröstning.”  

Det spelar visst roll. För Christer Mohlin vet mycket väl om att så gott som alla föräldrar ställer sig bakom projektet, men han undanhöll denna viktiga fakta för att driva sin egen agenda. Och han fick gehör. För hans utspel blev snabbt en nyhet i de flesta stora medierna, där vi föräldrar på Lidingö felaktigt påstås ha stoppat dragshowartisterna.  

Informationen har inte bara gått ut i vanliga medier, utan blåsts upp stort på nazistiska sidor och högerextrema forum som nu hyllar oss Lidingöföräldrar som hjältar som “sätter stopp för” hbtq-personer. Denna händelse har till och med fått en egen tråd på Flashback, som piskar upp hat mot teatersällskapet “Bland drakar och dragqueens”. Där står bland annat att läsa att dragshowartisterna borde straffas med dödsstraff.    

Det som har hänt är fruktansvärd desinformation som ger onda krafter vatten på sin kvarn. Det spär på fördomarna om Lidingö och skadar vårt rykte. Det borde ligga i Lidingö Stads allra högsta intresse att dementera denna felaktiga bild som målas upp om oss samt ge en sann och ärlig bild av hur få föräldrar som faktiskt har varit emot detta projekt. Och hur många vi är som står enade bakom projektet.   

Det här handlar om demokrati, att enskilda, klåfingriga politiker inte respekterar principen om armlängds avstånd. Politiker ska inte gå in och försöka styra förskolors verksamhet. Det är pedagogerna som vet bäst vet hur undervisningen ska utformas. Låt pedagogerna göra sitt jobb och låt oss föräldrar uppfostra våra barn!  

I en demokrati är det majoriteten som bestämmer - och det är precis det vi har gjort på våra förskolor. Vi ifrågasätter därför Lidingö Stads demokratiska värdegrund när man väljer att gå in och påverka i en fråga med så svag opinion. När en politiker driver agenda mot oss som majoritet i denna fråga, så frågar vi oss: Vems agenda är det?

Politikerns agerande ger legitimitet åt en liten extrem gruppering som sprider hat och hot, vilket i slutändan drabbar våra och alla andras barn. Barn ser hur vuxna agerar och lär sig agera likadant. Vuxnas fördomar leder till mobbing bland barn. Det är DET vi vill stoppa - inte fantastiska dragshowartister som arbetar hårt för att sprida glädje.  

Vi föräldrar som skriver under denna namninsamling vill visa vårt fulla stöd till våra förskolors samarbete med ”Bland Drakar och Dragqueens” och samtidigt sätta ner foten mot lokalpolitiker som underminerar demokratin.   

58C423C5-97EE-4E01-8626-779AAD9D76B5_1_102_o.jpegVi vill inte att våra barn ska växa upp i ett samhälle fullt av mobbing och hat. Använd inte oss som täckmantel för att driva er fördomsfulla agenda. Sprid inte ert hat i vårt namn!  


Lidingöföräldrar för dragshowartister och MOT hatet!    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Lidingöföräldrar för dragshowartister och MOT hatet! kan se all information jag lämnar i detta formulär.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...