Rädda Orsa Rovdjurspark och de utrotningshotade djuren.

Grönklittsgruppen meddelar 220111 att de tänker lägga ner Orsa Rovdjurspark och försöka omplacera djuren (vilket är tämligen svårt) på grund av att parken går med förlust. Parken stängs för besökare i oktober i år. Att de dessutom marknadsför parken som en utbildnings-, bevarande och forskningsanläggning rimmar illa med en ekonomisk drift. Enligt publicerade artiklar finns möjligheter att driva parken som stiftelse, så att bara hävda eknomisk förlust och lägga ner parken är inte försvarsbart.  

Ledningen/ägarna har tydligt visat att de inte har intresse eller kunskapen att driva parken så den går med vinst. Vi vill att Grönklittsgruppen antingen lägger ut parken till försäljning eller ger parkens personal möjligheter och medel att vända på förslusten. Det kostar att driva ett företag med vinst. Man måste satsa för att vinna...

Möjligheten att utveckla parken och göra den till en uppdaterad undervisningsplattform om djuren och om den globala uppvärmningen i kombination - är värdefull. Samtidigt vill vi inte att djuren ska behöva betala ett högt pris i Grönklittsgruppens jakt på pengar. 

Det finns inte mycket som är så mäktigt och kraftfullt som att stå bredvid ett av djuren och inse deras storlek, kraft och majestätiska uttryck. Vikten att barn/ungdomar/vuxna får en chans att inse vad deras fotavtryck gör mot dessa individer är svårt att få igenom via fotografier.


Jessica Johansson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Jessica Johansson kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...