Låt Kaveh få stanna i Sverige

När Kaveh Karami var 21 år flydde han ensam från Iran. Idag är han 23 och har varit här i 2,5 år. Kaveh har sedan februari 2017 arbetat på Centrum för livslång lärande (CLL) i Heby. Hans anställning var till en början ”inspiratör” för elever på språkintroduktionen. Denna tjänst fick han då han lärt sig god svenska utan vare sig studiehjälp eller uppehållstillsånd. Han har även "tentat av" SFI:s D-kurs med högsta betyg, utan att någon gång varit inskriven på SFl vilket tyder på en ovanlig språkbegåvning, stark vilja och ett stort engagemang att bli en god samhällsmedborgare. Sammanfattningsvis vill vi intyga att han är väl integrerad i samhället, är egenförsörjande, väl förtrogen med det svenska språket och har många svenska vänner. Inom Heby kommuns skolor jobbar dessutom Kaveh  som studiehandledare och hjälper andraspråkselever med skolarbetet. Han är en stor tillgång för skolorna och är mycket omtyckt av både elever och personal. 

Kaveh Karami har precis fått avslag på sin asylansökan och förväntas åka tillbaka till Iran. Kaveh Karami vet inte vad som kommer hända om han åker tillbaka till Iran men han vet däremot att han inte kan göra det. Han berättar att han hade åkt tillbaka för längesen om det vore möjligt, för att få träffa sin pappa och resten av familjen. För fem månader sen förlorade Kaveh sin syster, mamma och mormor i en jordbävning i Iran. I Sverige har Kaveh nu påbörjat ett nytt liv och han är här för att stanna och är väl intregerad i samhället. Kaveh är en oerhört godhjärtad och omtyckt person och han hör hemma i Sverige
E82E9543-8811-4C1F-8FE0-B313A255181A.jpeg

Här är Kaveh (sittandes i mitten) tillsammans med elever på Morgongåva skola där Kaveh jobbar som studiehandledare. 

Skriv på denna namninsamling

Fyll i formuläret nedan för att skriva under denna petition skapad av Sofia Söderman. Namninsamlingens författare kommer se all information du anger i detta formulär.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook