Kräv en planfri korsning för oskyddade trafikanter

Så här skrev Trafikverket 2022-06-15:
På grund av svåra markförutsättningar har ombyggnaden av korsningen Ekebykorset på E18 i Karlskoga varit pausad i drygt ett år.

Nu finns det en plan för hur vi ska bygga klart korsningen.

Lösningen blir att bygga en obevakad cirkulationsplats med en gång- och cykelpassage i samma nivå som vägen. Anledningen till denna lösning sägs vara att man inte har pengar till andra lösningar.
 
Samtidigt har Trafikverket beslutat att bygga en viltpassage på E18 mellan Karlskoga & Kristinehamn med en kostnad på 100 miljoner kr. Borde inte oskyddade trafikanter i Ekebykorset  prioriteras?

Namninsamlingens syfte är att protestera mot denna lösning, då det borde göras en planfri korsning för oskyddade trafikanter i någon form.

Förslagsvis byggs en gångbro, eller upphöjning av E18 så att gångvägen och lokaltrafiken kan ledas under.

Trafikverket säger att pengarna är slut?
Varför gör man då inte som i Motala där Motalabron är belagd med Broavgift?


Hasse Dahlriksson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Hasse Dahlriksson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...