Kräv avstängning för killen som stampade ihjäl en fiskmås unge !

160813
SKRIV UNDER OCH DELA, din namnunderskrift behövs
Glöm inte att bekräfta din underskrift på din mail.
HÄR TRAMPAR DEN UNGE MANNEN IHJÄL FÅGELN - MITT PÅ ÖPPEN GATA!

 

 

En fiskmås med bruten vinge i Örebro passades av barn en hel dag för att inte riskera att bli påkörd, och veterinär var kontaktad för att rädda fiskmåsen. Men istället trampades den ihjäl av en ung man.

Det är ett videoklipp på Facebook som visar hur den unga mannen mitt i centrala Örebro dödar en skadad fiskmås, som har väckt starka reaktioner.

– Bror, jag är fxxxing djurskötare, säger mannen i klippet.

Sekunder senare sparkar han iväg fiskmåsen. Därefter stampar han ihjäl fågeln och sparkar den åt sidan.

Med sig har mannen tre vänner, varav en filmar. I klippet hörs att dessa män skrattar när mannen plågar fiskmåsen.

– Man hör personerna skratta men de skrattar åt att han är så sjuk i huvudet, berättar en källa för Nyheter24.

Anledningen till varför mannen ska ha dödat fågeln ska ha varit för att den hade en bruten vinge. Något som bekräftas i videon när en av de andra männen säger att “den lider som fan.”

– Vad jag har hört hade folk som bodde runt omkring redan ringt veterinär, och barn ska ha vaktat den en hel dag för att den inte ska bli överkörd. Men han hann före, berättar källan.

Händelsen ska ha ägt rum tidigare i veckan. Källan pekar ut mannen i videon som en 18-årig man som studerar till djurskötare, som hen har varit bekant med tidigare.

– Sånt här händer överallt. Även om det bara är en fiskmås är det fortfarande ett liv. Sättet att avsluta livet på är brutalt, berättar den upprörda källan.

Behöver inte leda till avstängning

När Nyheter24 får tag på skolans verksamhetschef, som är på semester, känner han inte till händelsen.

– Jag kommer prata med rektorn igen och diskutera vilka åtgärder vi kommer ta till. Det här är väldigt viktigt och vi måste markera tydligt, berättar han för Nyheter24.

Men händelsen behöver inte leda till att mannen stängs av från skolan.

– Det är inte sannolikt eftersom det krävs starka skäl. Det är inte glasklart i skollagen att stänga av, för då måste man vidta ytterligare åtgärder. Om det hade gjorts i skolan hade det varit lättare att vidta åtgärder.

– Vi behöver öppna ett ärende och göra en utredning, och ta det därifrån för att se vad vi kan göra. Att jobba med djur när man inte har en känsla för dem, blir en stor fråga för oss och då kan vi göra åtgärder. Men det är för tidigt för mig att säga något.

Händelsen har polisanmälts

Igår kväll inkom en anmälan om djurplågeri till polisen i Örebro.

– Det är en person som har sett den här filmen på Facebook, och utifrån det gjort en polisanmälan gällande det inträffande, bekräftar Joen Fernström, förundersökningsledare hos lokalpolisen i Örebro, för Nyheter24.

– Polisen ska nu se på de uppgifter som finns och ta fram någon som är skäligen misstänkt.

Om personen bedöms skyldig till djurplågeri kan han straffas med böter eller fängelse upp till två år.

https://www.youtube.com/watch?v=V0JP4WuRaMQ


Vi kräver omgående avstängning för eleven Johannes Kihlström som stampade i hjäl en skadad fiskmås unge som skadat sin vinge.
Denna man studerar på djurskötarutbildning på kvinnerstagymnasiet.
Versamhetschef och rektor på skolan är underättade och en polisanmälan har gjorts, men det betyder inte att Johannes blir avstängd.
Ska man arbeta med djur ska man ha ett empatiskt hjärta för djuren.

Jag engagerar mig för de som inte kan föra sin egen talan , gör du det med så skriv på!