Bildningsutskottet har beslutat att lägga ner NA och SA programmen på SG/Broby, utan att informera oss om detta. Om du vill att programmen ska vara kvar skriv under denna namninsamling!

Vid bildningsutskottet senaste sammanträde beslutades det att NA- och SA- programmen på SG/Broby inte kommer att starta till hösten. Vi som redan har påbörjat programmen kommer att få fullfölja våra studier, men det är inte säkert att lärarna kommer vilja fortsätta arbeta på skolan om programmen läggs ner. Vi har valt skolan av en anledning, att den håller hög kvalité och ligger nära. Kvalitén kan inte försäkras om lärarna lämnar skolan.

Det finns ett antal elever på Fryxellska skolan som valt dessa program och det finns även en möjlighet att fler elever skulle söka sig hit eftersom det fortfarande finns möjlighet att ändra sitt val. Politikerna har heller inte tagit hänsyn till att samhällsprogrammet har färre sökande över hela landet i år, även förra året var antalet sökande till programmen här i Sunne ganska få men det ökade efter omvalsperioden.

Mindre skolor har överlag bättre studieresultat och vår skola har ett av de högsta meritvärdena efter examen i länet. Därför tycker vi att det är hänsynslöst mot elever, lärare och föräldrar att lägga ner programmen eftersom man måste söka sig till andra skolor utanför sin egen kommun. Att studera utanför sin kommun är dyrt om man väljer flytta och om man pendlar är det istället mycket tidskrävande.

Är det verkligen rätt att slösa bort skolans kvalité och tvinga ungdomar att söka sig någonstans dit de inte vill?


Joel Larsson, Lovisa Lindgren, Erik Johansson, Markus Rosenkvist, Emilia Svensson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Fyll i formuläret nedan för att skriva under denna petition skapad av Joel Larsson, Lovisa Lindgren, Erik Johansson, Markus Rosenkvist, Emilia Svensson. Namninsamlingens författare kommer se all information du anger i detta formulär.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook