Jag är en GMO-fri bonde

OBS: Detta är inte en petition. Vi samlar in namn och sen registreras antalet via nätverket GMO-free Europa.
http://www.gmo-free-regions.org/gmo-free-regions.html
Vi ska fortsätta att samla namn inför nästa konferensen (datumet är inte klar ännu).

-----

Jag är en GMO-fri bonde

Jag är en bonde och jag odlar inte GMO-grödor. Jag kan inte tänka mig att använda GMO-utsäde. Jag vill minska användningen av kemikalier.

I Amerika odlas GMO-grödor sedan 90-talet och användningen av bekämpningsmedel ökar. Ogräs tål numera bekämpningsmedlen så bönderna är tvungna att använda mer och starkare kemikalier.

Industrijordbruket med ensidiga odlingar kan inte anpassa sig till klimatförändringar och tar ingen hänsyn till miljön och människors hälsa. Lönsamheten minskar och landsbygden utvecklas inte med ett jordbruk där stora företag genom patent tar kontroll över utsäde och jordbrukare.

Jag vill välja, behålla och använda fröer själv. Jag vill bevara biologisk mångfald så kommande generationer ska kunna fortsätta att odla. Jag vill lämna efter mig en sund jord och rent vatten så alla varelser kan leva vidare här på jorden.

Låt jorden och odlingen vara fria.

Läs om GMO-fria zoner på http://hejdagmo.se/gmo-fria-zoner/

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Hej då GMO överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook