Inget blipptvång på SLs bussar!

Från den 28 oktober kommer SL införa nya blippregler gällande busstrafiken i Stockholms län. Detta innebär att reskassan är inte giltig om du inte har blippa ditt kort vid en maskin eller köpt en sms biljett i SL appen. Om du inte har giltig biljett och hamnar i en kontroll så kostar det 1500kr + biljettkostnaden. 

Vi är många som anser att 7 månader in i denna pandemi kan man inte ändra reglerna för SL har själva valt att inte sätta upp plexiglas framför chaufförerna utan istället spärra av hela första sätesraden, blippmaskiner samt förare för att skydda sina chaufförer från Covid-19. Vilket har resulterat i att många har slutat att åka kollektivt och SL har förlorat flera miljarder. 

Detta är diskriminerande mot våra medmänniskor i samhället som inte äger eller kan hantera en smartphone, fattiga, yngre, sjuka m.fl. SL skriver själva på sin hemsida att om man inte har SLs app så skall man köpa en enkelbiljett i automaterna som finns i biljetthallar och på en del perronger eller över disk i spärrarna till tunnelbanan och pendeltåget. Du kan även köpa en enkelbiljett hos ett ombud som säljer SL-biljetter. 

Hur ska alla medborgare som bor längst ut i våra kommuner göra? Boende ute vid Stenslätten, Boda Brygga, Adelsö eller våra äldre som bor i områden där det inte finns närbutiker som säljer SL biljetter?

Om SL nu vill att vi skall blippa våra kort så får väl SL se till att det finns blippmaskiner vid varje busshållplats. Vi är uppmanade att inte åka kollektivt av folkhälsomyndigheten för att skydda oss mot Corona men många måste ändå åka kollektiv då alla inte har yrken där man kan arbeta hemifrån. Vi har inte blivit uppmanade till att rädda SL som företag pga förlorad inkomst i en pandemi.

Nä SL, gör om och gör rätt!


Jeanette Ottosson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Jeanette Ottosson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook