Svenskfödda barn utvisas till Irak!

Vi behöver Din hjälp!

En mamma som arbetar deltid och är blivande sjuksköterska. En arbetande pappa. Deras två barn - 4 och 5 år gamla - är födda i Sverige. Familjen har bott här sedan 2007 men kommer nu att utvisas till Irak. Anledningen är att migrationsverket redan 2015 handlat fel i ärendet om arbetstillstånd och familjens uppehållstillstånd har hamnat mellan stolarna. 

Beslutet om utvisning är INTE RÄTTVIST. Att utvisa barn som är födda och vuxit upp i Sverige är INTE RÄTTVIST. 

Vi kräver att Migrationsöverdomstolens beslut om utvisning omprövas. Vi vill också att migrationsverket tar ansvar för sin misskötsel som lett fram till det grundlösa utvisningsbeslutet. Det måste ske en förbättring i migrationsverkets prövningar för uppehållstillstånd nu! 

Skriv under namninsamlingen och hjälp familjen att få upprättelse. Hjälp familjen att få stanna i Sverige!

Det här skriver mamman: 

"Min familj två barn födda i Sverige och min man kommer att utvisas enbart på grund av Migrationsverkets misskötsel. Min man har uppfyllt alla krav för att få sitt arbetstillstånd förlängt och därmed permanent uppehållstillstånd.

Efter att ha arbetat mellan 2011-2015 fick vi vänta i 27 månader på att få en handläggare. Arbetstillståndsärendet avslås utan att ett beslut fattas eller meddelas till oss. Därmed blev vi uppmuntrat att söka asyl och vi sökte asyl. När asylärendet 2018 avslås uppmärksammas att vi inte har fått en korrekt behandling i arbetstillståndsärendet.FYRA ÅR SENARE, togs arbetstillståndsärendet upp i Migrationsdomstolen eftersom Migrationsverket på felaktiga grunder avslagit ansökan. De prövar alltså ärendet vid 2 tillfällen. Den ena är från ansökningstillfället 2015 och vi får avslag på den med anledning att vi sökt tre månader för tidigt. Det är bara det att enligt Migrationsverket ska ansökan göras tidigast sex månader i förväg.

För det andra är prövningstillfället fyra år efter ansökningstillfället. De motiverar avslaget med att han inte uppfyller kriterierna just nu. Vilka kriterier det handlar om vet inte vi. Han uppfyllde kriterierna under de 4 år som han haft arbetstillstånd för samt under hela väntetiden. De uppfyllde fram tills vi fick handläggaren och beslutet skulle fattats. Det blir sammanlagt 6 år. Efter det bytte han jobb men fortsätter att jobba. Man behöver inte meddela migrationsverket om man byter jobb efter 6 år utan bara under den tiden som man har haft gilltligt arbetstillstånd för dvs under de fyra första åren.

Vi har alltså handlat korrekt och uppfyllt alla krav, men på grund av Migrationsverkets misskötsel och långa handläggningstider kommer vi nu att utvisas. Beslut vann laga kraft den 7 juni.

Nu ska alltså Migrationsverket utvisa två barn, 4 och 5 år gamla och födda här i Sverige, jag är 25 år och studerar till sjuksköterska. Jag kommer att att ta hand om de sjuka och bidra i minst 40 år. Min man som arbetat hårt i många år. Jag har all beslut och underlag.

Vi har gjort allt rätt."

 

Såhär ska det inte få gå till. Snälla hjälp familjen genom att skriva under! Sprid deras historia! Vi kan göra skillnad! 

 

IMG_20191004_143811_2471.jpg

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Yoella Nygren kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...