Igångsättning av förlossningar senast v.41!

Jag skriver under denna namninsamling för att förhindra att fler friska barn dör på grund av för lång överburen graviditet. För mig är det en självklarhet att förlossning ska ske senast i vecka 41 för alla gravida kvinnor i Sverige. Att flertal barn om året dör på grund av för sen igångsättning i Sverige är inte okej. Det finns forskning som visar på att barn är färdigutvecklade redan i v. 37 och att det blir medicinska följder för bebisar som går över till v.42 då moderkakans funktion slutat fungera och infektionsrisk på grund av avföring i fostervattnet ökar. Även svåra förlossningsskador och trauman tillkommer för mödrar som får föda för stora barn på grund av överburenhet. Vårt grannland Danmark har sedan flera år haft v. 41 som senaste veckan för igångsättning.

Nu kräver även jag och alla andra i denna namninsamling så även ska vara i Sverige. Kejsarsnitt och igångsättning kostar pengar och resurser för sjukvården men vad kostar det inte samhället när friska barn dör på grund av överburenhet?!  Jag skriver på denna namninsamling för att påverka att Socialstyrelsen, regeringen och samtliga regioner inom svensk sjukvård ändrar och fattar beslut enligt ny lagstiftning att igångsättning ska ske senast i vecka 41 för samtliga gravida kvinnor i Sverige som har överburen graviditet.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Rebecca Karlsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook