Hjälp vårt svårt sjuka barn Mo från utvisning !!

Sjuårige Mo lider av immunbrist.

Nu ska den benmärgstransplanterade pojken utvisas till Kina.

År 2014 lämnade Mos mamma Jiawei sin kinesiska hemby för att resa till Sverige med arbetstillstånd.

Vid upptäckten av sin graviditet några veckor senare blev Jiawei avskedad från jobbet samt bostadslös. Med hjälp av socialtjänsten fick hon bo på ett jourhem.

Lille Mo föddes två månader för tidigt, i november 2014. Läkarna konstaterade snart att han inte var frisk.
Mo led av svår immunbrist.

Läkarna fattade ett beslut: att genomföra en benmärgstransplantation för att rädda pojkens liv.

De första månaderna bodde Mo, mamma Jiawei och jourmamman på sjukhuset. Därefter hjälptes de åt att vårda pojken hemma.

Mo hade sond och massor med mediciner, som skulle tas mitt i natten. Och varje dag behövde Mo åka till sjukhuset för långa kontroller. Men även om han var jättesjuk tänkte mamman Jiawei att han ändå på samma gång var stark. Hon kände en stark tacksamhet till att ha fått den möjligheten för Mos överlevnad. Detta skulle inte ha varit möjligt i Kina. Mo skulle inte överlevt sin första tid på jorden utan den vården han fick här i Sverige.

Kort före jul fick Mo och mamma Jiawei reda på att de ska utvisas till Kina.

Mo bor numera med sin mamma Jiawei i utkanten av Stockholm.

Mo växte till sig, men var fortfarande skör och fick inte gå ut på allmänna platser. En enkel infektion ledde till att han fick tillbringa sex veckor på sjukhuset.
Vid tre års ålder var han så pass frisk att han kunde börja på vanlig förskola.

Då hade mamma Jiaweis arbetstillstånd gått ut. Hon sökte asyl för sig och Mo, men fick nej. Det tredje och sista avslaget kom 2019, trots intyg från flera läkare och psykologer som varnade för riskerna med att avbryta Mos vård.

Kort före jul kallades de till återvändarsamtal på Migrationsverket. De fick veta att de ska skickas tillbaka till Kina så fort det är möjligt med tanke på restriktionerna.

Mamma Joawei säger att hon är så orolig. Hon är rädd för att Mo kommer att dö om de åker tillbaka.

Den vård Mo behöver kostar långt mer än vad hon kan betala. Samt har Jiawei fått hotande samtal från släktingar i den kinesiska hembyn. Hon kan inte återvända.

Överläkare i barnmedicin på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge säger att benmärgstransplanterade barn som Mo måste gå på screening varje år, så att eventuella skador från behandlingen upptäcks i tid. Annars riskerar patienten besvär som leder till en förtidig död.

Mo får också regelbunden behandling för att han saknar antikroppar. Blir han utan medicin kan han bli allvarligt sjuk och dö.
Överläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge tvivlar på att Mo kommer att få den vård han behöver i Kina.

Mo är liten till växten men annars som vilken sjuåring som helst, med tanke på allt det svåra han har fått uppleva i sina ynka 7 år på jorden.
Mo har idag en stabil tillvaro i Sverige, går i skolan och leker med sina skolkamrater. Han är ett förskoleklassbarn som älskar sin skola och alla hans vänner. Allt han känner till och vet om är sitt liv i Sverige.

Vi behöver er hjälp!
Snälla, hjälp lilla Mo och hans mamma Jiawei att få stanna här, fortsätta få den vården som Mo behöver och få fortsätta växa upp med en ljus framtid. Hjälp Mo att få överleva. Utvisningen måste STOPPAS!

En kan inte göra allt men alla kan göra något. Syftet med namninsamlingen är att stärka Mos och mamma Jiawei röster om den orättvisa utvisningen. Tillsammans är vi starka!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Donna Bls kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...