Hagelin till SSK

Det finns alltid olika varianter och scenarior på hur man kan tänka kring olika beslut, men för mig börjar det bli en märklig historia som utspelar sig angående SSK fostrade lock out spelare. Ta tex Carl Hagelin! Killen är born and raised i Södertälje. Han har SSK som moderklubb. Han har i alla år sommartränat med SSK även då han körde collegespel. Han är så hemma i klubben att han flera gånger till och med varit med på lagets ispremiär inför alla supportrar senast nu för en dryg månad sen.
Han är urtypen för killen som aldrig varit den där största stjärnan, men aldrig gett upp och nu haft ett helt fantastiskt rookieår i New York Rangers där han axlat en roll i deras 1:a line. Calle har gjort en drömresa på alla sätt och han har alltid haft hjälpen från SSK.
SSK har utvecklat och stöttat Calle i alla dessa år. I och med att han gick 4 år i college innan han gick till NHL fick aldrig SSK en enda krona för att ha fostrat och utvecklat honom. Det säger jag inget om för sådana är reglerna helt enkelt. Jag vill bara väga in det i värderingen över vad som nu händer.
Patrik Berglund tvekade inte en sekund över att komma hem till Västerås och spela gratis. Ser vi på Djurgårdsspelarna så står de mer eller mindre i kö för att komma till Djurgården och blev Douglas Murray helt klart för DIF. Det är sådana gester som visar att man förstår vad klubben har gjort för en och ser chansen att ge något tillbaks är ett sånt här läge uppenbarar sig.
I Calles fall finns dessutom en handfull spelare han vuxit upp med och spelat med sen han var en liten knatte som nu huserar i A-laget. Vad ska vara anledningen till att välja bort det här? Lite pengar i en alpliga eller vad? Vi pratar ändå om NHL spelare som tjänar x antal miljoner per säsong.

Så vad är problemet? Calle har gång på gång uttalat sig om att han vill spela i SSK om han inte blir nedskickad i AHL. AHL spåret är avklarat. Nu handlar det bara om att välja klubb. Så Calle här är några punkter som jag verkligen inte hoppas att du behöver läsa för att göra rätt val men jag skriver dem ändå.
1:a Visa att du är en man som står för dina vackra ord.
2. Se det som den chans det är att faktiskt ge något tillbaks till den klubb som varit med och gjort dig till den hockeyspelare du är idag.
3 Här i Södertälje är du fansens kelgris. Alla har följt diHn resa och älskar dig. Kommer du ihåg träningarna du klev av i somras när kidsen från hockeyskolan flockades runt dig? Täljegrabben som flyger fram över isen,  som slagit sig in i NHL och i första kedjan på Broadway. Vi vill se dig i SSKs vackra dress under lockouten. Sen kommer vi fortsätta att följa din framfart i NHL i säkert 10 – 15 år och prata om och minnas lockout säsongen när du kom hem till SSK.
Så för att det här inlägget inte bara ska bli några vackra ord på en blogg så uppmanar jag alla som har twitter att skriva en rad till Calle där vi berättar att vi vill se honom i SSK.