Ge oss trygghet i vår by och våra egna hem!

Angående Thomas Danielsson  

Thomas Danielsson, den sk Kökarsbon, hyr en stuga hos Leif Johansson i Vestansunda. Stugan är inte godkänd för permanent boende.

Danielsson har ett digert brottsregister och är känd för att terrorisera sin omgivning genom hot, intrång och våld. Vid kontakt med polisen bekräftas detta och de råder oss att omedelbart ringa 112 om han syns tex på någons gård.

Under senare tid har flera incidenter inträffat, bl.a.

-          En man har nattetid skrämt en äldre, ensamboende dam. Han smög runt på hennes gård och ryckte i handtagen. Damen hade i panik snabbt släckt ner alla lampor och låst in sig på toaletten.

-          En familj i Vestansunda vaknade runt 3 på natten av att någon stod utanför och drog i handtaget på ytterdörren. Polis tillkallades och en grundlig genomsökning av gården gjordes. Familjen uppmanades av polisen att ringa 112 DIREKT om man ser någon misstänkt vistas på gården igen.

-          Åtminstone två familjer till i Vestansunda har vaknat på natten av att någon ryckt i dörrhandtagen. -          Danielsson stod på en altan hos en familj i Vestansunda och stirrade in i deras hem. När en familjemedlem anlände i bil till gården försvann han.

-          Han har mitt på dagen gått in på en gård i Vestansunda och stirrat in genom ett fönster och sedan börjat bulta på ytterdörrarna och ropa ”släpp in mig”. Vid tillfället var det två yngre barn ensamma hemma och de blev väldigt skärrade. Han hade sen smugit runt huset och gömt sig i buskarna.

 

Vi är många som känner oss rädda i våra egna hem och begränsade i vår vardag. Föräldrar vill inte låta sina barn leka utomhus utan uppsikt. Både vuxna och barn är rädda för att vara ensamma hemma -barn som nu får hämtas av släktingar efter skolan och ses efter tills föräldrarna kommer hem från jobbet.

Vi är ett stort antal som vill inte röra oss ensamma utomhus speciellt när det är mörkt. Flera av oss har slutat gå på promenader. Några av oss är hästägare och känner stor oro då vi ska sköta djuren, oftast ensamma. Även företag drabbas. Granlunda Gård som hyr ut stallplatser känner oro för att tappa kunder. Andra känner otrygghet då de är ensamma på sina arbetsplatser. Några av oss har skaffat strålkastare med rörelsedetektorer, för att förhoppningsvis skrämma bort mannen. Några vill skaffa hund för att känna mer trygghet. Flera har skaffat självförsvarsspray. En del har pratat om övervakningssystem. En del till och med om att flytta.

 

  Att en enda person skapar stark oro och rädsla för många andra är inte rimligt. Danielsson har tidigare satt skräck i byar i Jomala och det är inte frågan om OM, utan NÄR han kommer begå nya brott. Vem blir offer för honom nästa gång?  Vi, undertecknade kommuninnevånare från Vestansunda, Södersunda, Gottby och Ödanböle, förutsätter att Jomala kommun utan dröjsmål gör allt som bara är möjligt för att få bort Danielsson från hans olagliga boende.  Vi kan inte leva i skräck längre!!


Vestansunda Byssbor    Kontakta namninsamlingens skapare