Bygg en gångväg mellan Måsgatan och Klippgatan i Sundsvall!

Trots närheten till stan har vi som bor på Petersviksgatan, Granbacken och Måsgatan i Sundsvall svårt att välja bort bilen till förmån för alternativa färdmedel på grund av vår avskurna placering. Området isoleras idag av en hårt trafikerad industriväg (Tunabäcksvägen) i anslutning till Ortvikens pappersbruk och Korstaberget med tillhörande skog upp mot Klippgatan.

IMG_20190519_1937461.png

Om man till fots eller med cykel vill ta sig till Skönsbergs centrum, förskolor, skola, affär eller matställen får man antingen vid flera tillfällen korsa en farlig väg alternativt ta en över en kilometer längre omväg runt Korstaberget genom skogen och runt fotbollsplanerna uppe vid Korstavägen.

IMG_20190519_1941191.jpg

Vill man använda den kommunala lokaltrafiken har vi linje 85 och hållplats Petersvik, men bussens tider går inte att kombinera med vanliga arbetstider och väntetiden är mycket lång för den som vill ta sig ut under dagen.

IMG_20190519_1938382.png

DinTur och andra karttjänster som t.ex. Google Maps hänvisar oss till busslinje 1 och hållplats Korstavägen via en påstådd ca 150 meter lång gångväg som binder samman Måsgatan och Klippgatan. Detta ger en fantastisk glädjekalkyl för området vad gäller tillgången till denna linje. I verkligheten är förbindelsen en smal upptrampad stenig stig som varken har belysning eller snöröjs på vintern. Fallrisken är mycket stor för den som försöker använda den på vintern. Stigen är så svår att även sommartid är den omöjligt att använda för funktionshindrade, cyklar eller barnvagnar.

collagemaker_2019519183326716.jpg

collagemaker_2019519184058925.jpg

collagemaker_2019519183426732.jpg

Vi vill att denna ca 150 meter långa sträcka förbättras så att den går att använda för alla till fots eller på cykel året om. Cyklister skulle då få en närmare och säkrare väg till Skönsbergs centrum och alla i området skulle få möjlighet att använda den praktiska linje 1 året om. Det skulle även öppna upp för en på sikt mycket trevlig promenadslinga runt Korstaberget för alla i områdena Korsta, Sibirien och Petersvik. 

Vi som  skrivit under detta upprop vill att Måsgatan och Klippgatan förbinds med en riktig gångväg!


Polina J. Larsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Polina J. Larsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )