Stoppa den planerade bergstäkten på Ekeby i Tungelsta, Haninge

Quoted post


Gäst

#16

2016-10-12 10:59

 Nej till Grustäckten!

Söderbyvägen är redan idag trafikfara.  Vi har redan sett den smala vägen försämras avsevärt under tiden lastbilar körde makadam till järnvägsbygget vid Nynäs banan.  De lastbilar som körde tungt lastade körde inte laglig hastighet och vid flera tillfällen låg de i diket med lasten! Det blev sättningar i vägen, uppsprucken asfalt, vägen nedtryckt i diken.  Möte med lastbil går inte ex vid bron över ån vid Ekeby Loge infart. Det är även en mycket vanlig syn att se cykelklubbar cyklandes längs denna väg, liksom ryttare på häst/ häst och sulky på väg från Ekeby Loge till Travbanan innanför Mildensväg. Hela området används som rekreationsområde, svampplockning, motion osv.  Folk har investerat i sina hus och häst näringar och buller o stendamm är inte hälsosamt. Dessa lastbilschaufför kommer troligen även köra genom Tungelsta centrum och då finns tre vägar att ta. Genom Krigslida  (bostadsområde med smala vägar), förbi skolan Syskonstugan  30 km/h, centrum-Tungelsta skola och Mulsta och Stavvägen- där lastbil med släp förr har lagt sig i diket vid Stav, då kurva och knixen i uppförsbacken är för snäv under vintertid. Samma sak gäller från Tungelsta Ridklubb till Lillgården. Möte med lastbil där är förenat med krock. Har nästan själv suttit i en lastbils kylare på grund av skymd sikt/snäv kurva.  Haninge kommun tillhör idag en av Stockholms stjärnkommuner vilket innebär att de planerar för utvidgning av bostäder och arbeten. Tungelstas utvecklingsfas för framtida utvidgning skulle stoppas. För vem vill bygga boende bredvid en stenkross!

Svar

Micke

#17 Re:

2016-10-12 12:30:04

#16: -  

 Under minst 30 år har ägaren av Ekeby 12:7 försök att driva igång projektet!

 

Den 1 juni 2011 genom gåva till sina barn Marcus och Mickael Lindberg överfördes ägandet till dessa och projektet drives vidare genom Sand och Grus Jehander AB, som överlåtit till den största juridiska

Byrån i norden Manheimmer och Swartling att driva igenom projektet.

Hela hanteringen av ansökan och miljökonsekvenabeskrivningen är en hopkok av halvsanningar, urplock av rekommendationer eller allmänna informationer från olika myndigheter

som används av advokaterna som stöd för deras uppdraggivares intresse.

Dem ignorerar Kommunens riktlinjer och beslut, de ignorerar stadsbyggnadskontorets beslut, de ignorerar miljölagar och närboenden sintresse och behov.

De ignorerar näringslivet i närområdet.

De ignorerar de 900 bostäder/familjer som snart skall byggas/leva endast 1, 5 kilometer norr om den planerade sprängpoligonen/ trafikinferno.

Vi vill ha våra skogar, vi  vill ha naturen ifred, vi vill ha våra växter, djur och fåglar ifred.

Vi vill inte att Sand och Grus Jehander AB

skall äga väg 551 ( Söderbyvägen = 3, 5 km ) med sina tunglastade lastbilar!

Låt domen som som avstyr "Beslutet" från MPD trädda i kraft.

Nej till täkten nu.