Nej till en bandyhall

Quoted post

Vilka resurser?

#15 Kära bandyvänner

2014-02-03 00:58

Det är knappt 120 aktiva utövare i bandyn i Kalix och inget kan få mig att tro att en bandyhall är medicinen som kommer att rädda bandyn. Vill det sig illa kan en hall med sina kostnader sänka bandyn för gott. De flesta förstår de sportsliga argumenten men nu handlar det inte om det sportsliga i första hand utan om ren och skär ekonomi. En hall kommer att kosta multum inte bara i investeringskostnader utan framförallt i driftskostnader. Skattebetalarna ser redan idag hur kommunen inte ens har råd att underhålla sina befintliga lokaler och en hall kommer att innebära än större sparbeting på allt inte minst idrotten i Kalix under lång tid framöver. Det har definitivt inte saknats kommunala satsningar på bandyn och det är åtskilliga som tycker att bandyfolket med sina krav uppträder girigt på övrigas bekostnad. Bandyn i Kalix förlorar mycket goodwill på det som sker nu.

Svar


Gäst

#32 Re: Kära bandyvänner

2014-02-03 20:34:16

#15: Vilka resurser? - Kära bandyvänner

Käre vän. Vi kan inte i alla tider vinna utvisningsligan (läs ut flyttnings ligan) vi måste få våra ungdommar att stanna vid sin läst. De är våran framtid. De skall stanna hemma, bilda familj, köpa hus av någon pensionär,ha ett bra jobb på orten. Vi pensionärer behöver ej oroa oss vi har fortfarande vår urusla pension.

JE

nisse

#39 Re: Kära bandyvänner

2014-02-04 08:30:31

#15: Vilka resurser? - Kära bandyvänner

"utan framförallt i driftskostnader" Vilka driftskostnader menar du blir högre genom att bygga väggar och tak över befintlig konstfrusen bana? Bara att man slipper snöskottningen sparar åtskilligt årligen. Du har uppenbarligen inte en susning vad du yrar om.