Upprättelse åt Joakim Selin

Jonas

/ #20

2012-08-14 19:46

Sandor, skriver på Facebook en fråga där han undrar hur många som bett att få vara medlemmar Svenska kyrkan, efter att ett antal "högljutt" ifrågasatt medlemskapet på facebooksidan.
Om Sandor inte vet så gick Svenska kyrkan och svenska staten skilda vägar år 2000,de som var medlemmar innan år 2000, visste att de fortsatte att vara medlemmar efter år 2000, men de kunde även kliva av, dvs ingen var ovetande. Det är helt frivilligt att vara med i Svenska kyrkan, ingen är tvingad. Är man troende på Jesus Kristus så är Svenska kyrkan en perfekt kyrka att vara medlem i och inget företag som vissa tror!!
En annan fundering ang. Joakim som jag inte kan få ihop är hur man kan jobba 60 timmar/vecka som kyrkoherde och sedan driva ett företag vid sidan av och även vara styrelsemedlem i några till. Det är för mig en gåta. Driver man ett företag så är det en heltidssysselsättning dvs minst 40 timmar trol närmare 60 timmar. Varje dygn har 24 h, arbetestiden varje vecka skulle innebära 100-120 timmar per vecka, då är inte de andra uppdragen inräknade. Räknar man på 120 timmar blir det 17 timmar per dygn vilket är helt orimligt!! Ingen klarar av det.

Sandor du påpekar att det spelar väll ingen roll om de som skriver på en lista inte är församlingsbor, det gör det. Det är Veddige församling som prästen är anställd inte någon annan.