Ny församlingspedagogutbildning


Gäst

/ #3

2012-02-03 00:21

Svenska kyrkan behöver fler folkbildare och folkbildade. Jag tycker att man ska förlägg alla utbildningarna på folkhögskolor så alla fåR tränas i den formen av samarbete och samverkan som det innebär. Något som jag tycker är intressant är att jag märker på många präster som säger att de aldrig t.ex. stött på och läst om grupp-processen, vilket är en viktig kunskap i ett ledarskap för människor. Denna kunskap får många först långt senare, om man t.ex. läser vidare till kyrkoherde. Denna kunskap inte bara läser man om, utan lever man med på folkhögskola.
Som det är idag kan man ju i stort sett ta hela sin teol.kand. på distansutbildningar, och det är ju så att man oftast "lär ut som man själv blivit lärd."

Dessutom är pedagogik något som gäller HELA livet, inte bara för barn och unga, vilket är tragiskt!!!!! att inte Svenska kyrkan fattar. Dopuppföljning är något som vi håller på med i hela kyrkans verksamhet och det är vi pedagoger utbildade i att tänka strategiskt kring, men får tyvärr inte så ofta möjlighet att använda.
Heja på! Jag står bakom ert svar!!!