Inga kommunalskattepengar till privata utförares vinst!


Gäst

/ #2

2016-11-08 11:51

Det verkar som om privatiseringsfrågan håller på att bli en hett fråga som engagerar många människor i Sigtuna. Från en enkel simpel ekonomisk transaktion om effektivitet med vinster utan bättre service eller kvalite till intrång i rätten att driva företag i Sverige.

Allt ska komma fram till debatten. Från somligas upplevda ineffektivitet hos kommunen till rätten att driva företag inom välfärden med enorma vinster och skattefria upplägg.

Allt mittemellan kommer inte så mycket till tals. Det är inte alla privata företag som är "parasiter" och inte heller all kommunal/offentlig verksamhet som är otillfredställande/ineffektivt.

Jag välkommar faktiskt debatten om privatiseringar om varför, hur, hur mycket, vad och allt annat emellan. Så låt oss börja med inramningen av frågeställningen. På vilket vis vill vi ordna vår kommun, hur ska vi bygga en välfärd som fungerar för oss i vår kommun Sigtuna?

Det är dessa frågor och motsättningar som politikerna måste hantera. Jag tror att kommunens och välfärdens organisering i första hand måste lösas politiskt och inte enbart genom ekonomiska ramverk. Därför vill jag inte att mina skattepengar ska gå till vinster av privata utförare, utan att dessa ska återinvesteras i bättre service till kommunens invånare. Jag och min familj.

 

Lorenzo