Rädda Smedjegatan 5


Gäst

/ #2

2016-10-29 07:49

Förvisso råder stor bostadsbrist även i vår stad, ett samhällsproblem som kommunen (med hjälp av godare bostadspolitiska insatser på nationell nivå) borde prioritera i ännu högre grad. Men absolut inte till bekostnad av att riva upp en välfungerande så kallat kluster av kreativa näringar, något som VGR och staden länge pratat om att stödja och satsa på.
För stadsutvecklingen i allmänhet vore det här en oerhört negativ sak, och för dessa konstnärer och kreativa entrepenörer i synnerhet - som i decennier fått arbeta och tillsammans bygga upp en av de få riktigt skapande miljöerna i stadens absoluta kärna, vore det här ett ytterst beklämmande avslut på en era, och för säkerligen många ett starkt hot mot en fortsatt framtid verksamhet.
Jag hoppas innerligen att några inom staden och regionen med påverkansmöjlighet, men allra helst de nya fastighetsägarna själva, kunde ta ett steg tillbaka och inse att här finns ett symboliskt värde, ett kulturellt arv rentav, som bör skyddas och bevaras. Att detta är långt viktigare än en kortsiktig vinst i form av denna planerade omvandling.

Tack för din uppmärksamhet.

/Bella Ghajavand