Nej till sämre kvalité i förskolan!


Gäst

/ #198

2016-10-27 19:12

Vi som arbetar i förskolan får ytterligare
arbetsbelastning med större barngrupper och inga tillsatta resurser att ta hand om barnen på ett kvalitativt sätt. Vi pedagoger får ännu sämre förutsättningar att kunna få tid till reflektionsmöten och dokumentation och därmed sämre möjlighet att utföra vårt uppdrag där vi ska utvärdera, analysera och synliggöra barnens lärorocesser. Det krävs tid till att sitta i möten och diskutera verksamhet, barn som alla har olika behov, planer som ska skrivas, revideras och uppdateras. När ska vi pedagoger göra det?


Det värsta av allt är att barnen inte får rätt till egen tid hemma, med sin familj, med nya syskon osv. De små barnen har de längsta arbetsdagarna och de har också behov av återhämtning. De är precis som oss vuxna, bara något yngre och i ännu större behov av sina föräldrar och sin familj.
Pedagogisk verksamhet? Absolut men från kl 15 börjar pedagoger gå hem och då blir det en annan siffra gällande barntäthet/personal. Då blir det en annan slags verksamhet.
Tänk om och tänk för i jösse namn på oss som är på förskolan varje dag. Oavsett ålder.

Ge oss i förskolan möjlighet och förutsättningar att orka genomföra vårt viktiga arbete att ta hand om barnen så att de blir goda, demokratiska, modiga, nyfikna och empatiska medborgare.
Barn går inte i repris!!