Namninsamling: Bevara Megashop i Kulturhuset Sergelstorg


Gäst

/ #7

2016-10-08 08:21

Den första året då jag flyttade till Sverige var jätte svår. För även om jag studerade dans -det som jag älskar mest att göra- hade jag inga männisskor att hänga med. Det var någåt annat som gav dive för dem på min skola och de var inte intresserade att ta någon ny på sin gäng. Snart var det inte så coolt att gå på skolan. På Megashop hittade helt annan värld. Jag lärde mig nytt, fick vänner, började skratta igen, där alla stötade varann, jag började förstå olika stilar och kulturer på nytt sätt och fick känna att jag är en av större grupp. Det gav mig styrka och ny energi mer än jag kan berätta.

 

Each one teach är något vi skulle hålla på med. Det är en del av hiphop kultur som gör oss en och ger alla en möjlighet att bli bättre och inte börja vara emot varann. Även om vi battlar är det aldrig för allvar på så sätt att vi inte kunde upskatta den andra eller lära oss nytt. Megashop är ställen då det fungerar på så sätt dett skulle; vem som helst som dansar där kan bara gå och fråga hjälp - och få det.

 

Det finns inte så många ställe man kan dansa fritt - fri från tävling och fri från kostnader. Fålk når Megashop, folk hittar dit. Och det ger mycket för alla som tar del i. Det erbjudar också jobb för dansare och danslärare; branchen är inte lätt och det är viktigt att ha denna jobb så väl. Det är viktigt att ha dom som tar ansvar, undervisar då det är behov och det här är en speciell möjlighet att sprida kultur, rörelsen och historia!