Namninsamling: Bevara Megashop i Kulturhuset Sergelstorg

Sango

/ #3 Megashop för mig

2016-10-06 08:24

För mig personligen var och är Megashop en mötesplats. Innan jag flyttade för börja mitt gymnasiet var lava en del av min fritid och bostad. Det var dans tre gånger i veckan, man lärde känna nytt folk och nya musikgenrer. Utöver dansen var det verbala en stor del av mötena, en del som jag hade ibland med sig läxor från skolan. Vännerna gav oftast sin hjälp som ville att man skulle komma upp och dansa.

Det som är det roligaste med hela Megashop är att ingen alkohol är inblandad. Då och idag finns det dansgolv i princip överallt men med en bar i mitten. Fram tills i år kunde inte jag eller mina vänner gå till vilken bar som helst, de hade inget danstillstånd; jag har flera gånger blivit utkastad för att jag dansat men varit nykter. Hur går det ihop? Antagligen för att jag som konsument beställde vatten och ibland ett glas mjölk för 40 kr. som inte gav tillräckligt med vinst för krögaren. 

Megashop kommer alltid vara en plats fri från alkohol och droger. Kan inte detta vara tillräckligt för att fortsätta att låta lava vara det den är idag, skydda och fortsätta utbilda morgondagens ungdomar. Utan Megashop för mig hade jag som 15-åring börjat konsumera alkohol som alla andra i min umgänges krets utanför dansen.