Stoppa exploateringen av kvarvarande grönområden utmed Västerled

Olovslundsbo

/ #4

2016-07-28 14:54

Bygg nya bostäder i Stockholm med klokhet.

Med fler boende i Stockholm behöver vi gröna ytor för att kunna må bra.

Det är vetenskapligt bevisat att då vi kommer ut i naturen minskar våra stressnivåer.

Detta fakta bör ges högsta prioritet då vi exploaterar alla delar av Stockholm.

De vilda djuren i området har också sin rätt att få existera och för att kunna förflytta sig mellan större skogsområden behövs dessa gröna korridorer. att exploatera mindre bitar av ett grönområde påverkar därför grönområden i dess helhet och dess vilda invånare.

Förskolor och skolor har mycket stort behov av dessa grönytor för sin pedagagiska verksamhet. Att värna om djur och natur är vad vi vill föra vidare till nästa generation och då måste vi göra ord till handling. I förslaget har man inte tagit denna synpunkt i beaktande och hur exploateringen förhåller sig till internationella barnkonventionen.

Närhet till grönstråk nära bostaden för motion tex joggning och promenader gör att bilåkandet till motionshallar och dyligt minskar.

Grönstråken längst Västerled är populära gångstråk eftersom man kan promenera i stort sett utan avbrott i naturmiljö från exempelvis Judarnskogen via Nockebyskogen, Olovslundsparken, södra Västerled, Nyängsparken, Storskogen och skogen längst strandpromenaden från Ålstensängen tillbaka till Ängbybadet och Judarnskogen. En aktivitet som är bra för hälsan och gratis för alla Stockholmare och en god investering för samhället för att främja folkhälsan.

Området består av mycket gamla och vackra träd framförallt tallar som minner om äldre tider då Västerled nyttjades för jordbruk och jakt.

Grönstråket längst Västerled fungerar som en ljudbarriär för närliggande bebyggelse söder därom.

Fler boende kommer att öka trycket på Västerled och vägar runtomkring. Redan idag är det stor köbildning områdets in- och utfarts"portar": korsningen Drottningholmsvägen/Åkeshovsvägen, Storamossen/Storamossens backe och Alléparken/ Alviksvägen. Den redan idag mycket störande trafiken med buller och otillåtna höga hastigheter längst bebyggda områden vid Västerled, Djupdalsvägen, Åkeshovsvägen kommer öka.