64.7% = Fattigdom sjukersättning går inte att leva på.


Gäst

/ #240

2016-03-11 16:53

Jag skrev på, för att endast överleva utan att leva är inget liv.

Att fattiga blir fattigare och att de rika blir rikare är så fruktansvärt orättvist! Omfördelning i ekonomin MÅSTE ske till gagn för ALLA.

Jag kan inte rå för, att jag inte längre kan arbeta som förut!
Att MIN arbetsplats (under alla år) inte brytt sig om att skaffa hjälpmedel/mer personal för att förhindra förslitnings skador.
Detta har för mig lett till kronisk värk och medicinering. = Begränsad rörlighet och psykiskt lidande som följd och allt vad detta innebär helt i onödan.

Det är INTE OK att jag som individ ska STRAFFAS och ta ALLA kostnader fysiskt, psykiskt, medicinskt, socialt, ekonomiskt, etc. för att jag arbetat och gjort det som förväntats av mig som en individ i samhället.

Att leva med ett hot varje dag....ett hot att pengarna inte räcker till det absolut nödvändigaste... eller ens kommer nästa månad...
Det är horribelt att existera under dessa premisser, BARA FÖR ATT man blivit sjuk eller genom en olyckshändelse eller andra yttre omständigheter blivit oförmögen att kunna arbeta!

Jag har ingen man, inga föräldrar, syskon eller vänner som kan hjälpa mig LEVA ekonomiskt. Jag har "bara" en son på 11 år. Vi ÖVERLEVER knappt på sjukpenning än värre vore det om vi tvingas till sjukersättning.

Så kravet om en ersättning som går att leva på som ensam individ i dagens Sverige är ENORMT angeläget att få tillgång till.

Moderaternas Reinfeldt uppmanade Svenska folket att öppna sina hjärtan...
JAG uppmanar regeringen, politiker och andra välbetalda personer att öppna sina plånböcker och dela med er av välfärden för ett MER empatiskt och medmänskligare samhälle.
Ett klass samhälle gagnar INGEN.