Protest mot planerade uppbyggnader av moduler i Tuve Tången!


Gäst

/ #14

2016-02-21 16:45

Jag ser flera problem med föreslagen flyktingboendeplacering i Tuve:

1) Den stora skalan med flera hus i ett glest villa-/radhusområde skulle göra att vi som redan bor här skulle känna det som att vi bodde i en flyktingförläggning. Flyktingarna skulle bli i majoritet på gatorna eftersom de troligen skulle ha tid att vara ute mer än vi. Det finns en risk att de inte skulle anpassa sig till oss utan att det blir tvärtom. På lekplatserna skulle det antagligen bli en majoritet flyktingar och därmed en situation liknande de östra stadsdelarna. Nuvarande invånade skulle nog undvika att gå dit och då förstärks effekten.

2) De nya husen skulle bli en effektiv barriär som många måste passera när man skall till busshållplatsen, torget, skolan eller ridhuset i Huke. Det finns inga vettiga alternativvägar för dem som är oroliga. Vem vill skicka sin 15-åriga dotter ensam till ridningen i Huke om hon måste passera husen med suktande ensamkommande män? Det skulle bli mer skjutsande med bil.

3) I ett villa-/radhusområde som detta måste man vara ute ibland för att sköta hus och trädgård, skotta trottoarer och liknande. Det är även så glesbebyggt att man inte kan hoppas att någon granne passerar i brådrasket. I ett område med flerbostadshus kan man låsa in sig om man är orolig och det rör sig mer icke-flyktingar där.

Därmed tror jag att föreslagen placering i Tuve skulle påverka nuvarande invånares liv mer än de flesta andra föreslagna placeringarna i staden. Den stora skillnaden är att nuvarande invånare skulle TVINGAS att träffa flyktingarna på nära håll - vi skulle inte ha något val. Tvång är inte bra för acceptansen.