Vi tycker avstängning av trio, dömda för misshandel av med elev vore det enda rätta.


Gäst

/ #80 Re: Svar till "gäst 1" och till "gäst 2"

2016-02-04 20:15

#79: Per Sonne Hansen - Svar till "gäst 1" och till "gäst 2" 

 att jag verkar insatt beror helt och hållet på att mina egna barn varit mobbade genom många år i skolan och fört en kamp både med och mot skolan. Det har som tur är alltid slutat bra för alla inblandade.

Barn är brutalt ärliga och tänker inte alltid på hur det känns för mottagaren, de menar oftast inget illa, det märker man när man väl sitter och för en diskussion med dem.

Generellt tycker jag att svenska skolor överlag är duktiga på att motverka mobbing och att de tar tag i det när det upptäcks.

Man måste inte älska alla människor men man ska respektera varandra ändå.

En öppen dialog mellan parterna med hjälp från olika instanser har i vårat fall fungerat bra, det har visat att vuxna bryr sig samtidigt som de vet att personalen på skolan har ögonen öppna. Det viktigaste har varit uppföljningar på obestämd tid så ingen faller tillbaka i gamla mönster eller faller för grupptryck.

Engagerad förälder helt enkelt men utan att vara dömande, alla kan begå misstag nån gång och jag tycker inte att man ska stämpla någon för resten av livet, speciellt inte barn och ungdomar.

Hämnd föder bara mer hämnd och blir oftast en ond spiral.

Detta är min åsikt efter egna erfarenheter.