Låt INTE Migrationsverket utvisa Mehdi och hans familj!

Hazratqul
Gäst

/ #174 Låt inte en droppe av giftet förstöra en stor fat av honung!

2015-12-16 02:37

 Helt klart att vi som bor i Sverige måste visa respekt mot svenska lagar och regler och följa dem. Det måste göra alla. Härmed vill jag påpeka 4 fel som gör Migrationsverket:

1. Lagen avseende arbetstillstånd kräver att man måste tjäna minst 13500kr/månad. Jag vet att det finns tusentals flyktingar som fick uppehållstillstånd via arbete med uppfyllda just detta krav. Kollektivavtal är en extra försäkring för staten och det varierar varje år för varje bransch. Ett litet miss på vägen att få permanent uppehållstillstånd pga. ett sådant kollektivavtal bör inte spela större roll. Lagen bör inte vara som väder och ändra sig utifrån hur hårt blåser eller hur mycket stormar.

2. Det var inte Mehdi`s fel utan arbetsgivarens fel. Varför Mehdi och hans familj måste straffas pga. arbetsgivarens fel som ändrade sig och rättade till felet?

3. Migrationsverket borde bete sig som en snäll polis och varna arbetsgivaren och Mehdi om det upptäckta putte små fel i kollektivavtalet. Varför Migrationsverkets ledning, jurister och själva Migrationsminister har ingen koll på sin personal när vissa av dem beter sig som KGB och Stasi och vid minsta upptäckta fel börjar agera som fängelsevakter i stället en intelligent polis som påpekar små fel som måste rättas till innan det försent? Varför personalen på Migrationsverket  använder inte varningssystemet mot vissa flyktingar när de eller deras arbetsgivare inte uppfyller kraven för fullt? Migrationsverket bör se över sina rutiner och lära personalen att agera snällt och använda varningssystemet innan ska man komma med slutgiltiga beslut. Använd gärna Bilprovningens system som påpekar på små felen som ska rättas till och godkänner bilens skick trots de upptäckta små fel. Man inte heller behöver komma tillbaka till ny besiktning utan måste bara rätta till felet.  

4. En annan lag säger att en flykting får stanna i Sverige och ha permanent uppehållstillstånd om personen i fråga har bott i Sverige längre tid, har anpassat sig i det svenska samhället. Mehdi och hans familj har mer än 4 år bott i Sverige, de har aldrig brutit mot svenska lagar, dessutom Mehdi försörjer familjen, de betalar skatt. När Sverige tar emot tusentals flyktingar varför en som redan etablerat sig i Sverige ska utvisas? Låt inte en droppe av giftet förstora en stor fat av honung! Migrationsverkets beslut om utvisning av Mehdi och hans familj från Sverige är ett katastrofalt beslut, ett giftig droppe i en stor fat av honung! Ta fram lagen om arbetstillstånd och permanent uppehållstillstånd , rätta felet och låt Mehdi och hans familj stanna i Sverige!